Bulgaria, in calendarul oficial WRC 2010!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.06.2009
In timp ce Bucurestiul a refuzat organizarea FIA GT, Bulgaria se pregateste sa il aduca pe Loeb la Sofia in 2010.

Prntre deciziile legate de viitorul Formulei 1 si deciziile de renuntare la o noua candidatura din partea lui Max Mosley pe care Consiliul Mondial al FIA le-a luat ieri s-au strecurat si alte hotarari importante, cele mai sensibile fiind legate de Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Incepand cu 2011, motoarele care vor fi utilizate de masinile de WRC vor scadea in cilindree, unitatile actuale de 2.0 litri urmand sa fie schimbate cu unele de 1.6 litri turbo. Decizia vine la doar cateva sezoane dupa ce masinile de WRC au trecut la motoare de S2000.

O alta hotarare importanta este legata de modul de desfasurare a fiecarei etape, organizatorii urmand sa poata sa hotarasca de la sine putere daca raliul se va intinde pe doua, trei sau patru zile. Singura conditie obligatorie va fi ca acesta sa se termine sambata sau duminica.

Cu acelasi prilej, FIA a definitivat calendarul final al sezonului 2010. Din pacate pentru istoria acestei discipline, din lista de etape dispare Raliul Monte Carlo, un simbol al WRC.

Apare in schimb, inca neconfirmat, Raliul Bulgariei. Semn ca vecinii nostri de peste Dunare au reusit sa constientizeze ce inseamna imaginea tarii in conditiile organizarii unei competitii importante din calendarul FIA. Va reamintim ca etapa FIA GT de la Bucuresti a fost mutata in acest an la Hungaroring din cauza refuzului Primariei Bucuresti de a acorda dreptul de organizare pe circuitul stradal din jurul palatului Parlamentului. Exista insa posibilitatea ca etapa FIA GT sa se desfasoare, incepand cu 2010, chiar in Sofia, pe un circuit stradal din capitala Bulgariei.

07 Martie Mexic
04 Aprilie Iordania
18 Aprilie Turcia
09 Mai Noua Zeelanda
30 Mai Portugal
11 Julie Bulgaria (sub rezerva validarii de catre FIA)
01 August Finlanda
22 August Germania
12 Septembrie Japonia
03 Octombrie Franta
24 Octombrie Spania
14 Noiembrie Marea Britanie

Taguri: Bulgaria, FIA, FIA GT, WRC

Comentarii (8)

  • pesimist
    asta este
    Incet dar sigur vom fi cea mai naspa tara din europa daca vom continua asa . Bravo lor, au litoral mai frumos ca al nostru, acum au (sper sa li implineasca) un loc in wrc si cred ca in 10 ani o sa aibe si km de autostrada mai multi ca noi.
    5 0
  • optimist
    Bravo Bulgaria
    de acord cu cel de sus...ma bucur k bulgarii fac asta...am mai auzit k vor sa faca si un circuit de formula 1.....felicitari lor...noi ne uitam la TV
    4 1
  • bogdan
    "O alta hotarare importanta este legata de modul de desfasurare a fiecarei etape, organizatorii urmand sa poata sa daca raliul tine doua, trei sau patru zile" ce e asta? eu nu inteleg nimic
    1 1
  • Bethurbazal
    Opinie
    Bulgarii mor de foame si lor le trebuie WRC. Daca-si fac si circuit de F1 vor ajunge o colonie. Ce nu inteleg unii e ca Bulgaria e condusa de Mafie si ca daca aceste lucruri chiar se vor intampla va fi doar spre amuzamentul acesteia si a altor straini care-i vor vizita pe acesti mafioti.
    1 4
  • fia? ha
    dupa ce fia a dristrus F1, acuma mai dristrug si cel mai pur sport ramas.chiar is tampiti la cap? motoare de 1.6 turbo? pai ce facem nenica?motivatia? 2.0 turbo era perfect, pt ce 1.6? sa mai trieze din echipele participante care nu isi permit sa dezvolte un nou motor? sa lase si sportu asta fara fani?

    cum ma sa scoti Monte Carlo din calendar? eu la asa ceva nu visam nici daca eram in coma.cum ma, cea mai istorica cursa, cea mai frumoasa cursa, cea mai iubita de fani? cum dracu? istoria chiar nu conteaza? sa scoti monte carlo pentru bulgaria?

    ce tzel au astia de la f.i.a.? sa distruga toate sporturile cu motor posibile? ca de 10 ani nu am auzit o decizie buna din partea lor.numa si numa reglementari tampite, fara sens care au dus la pierderea multor fani si retragerea a numeroase echipe din motorsport.
    2 0
  • MotoSport
    Suntem tara in care motorsportul este aproape egal cu 0... sa le fie rusine ... ne bucuram la cursele ilegale.... nu avem un circuit 100% auto ... cine isi poate permite la noi merge in Ungaria sa vada F1... si acum in Bulgaria sa vada WRC... offf e dureros...
    0 0
  • @kolegu
    de acord colegu, e si asta o problema.dar cred ca radacina problemei pleaca de la media.de ce? pai da la sitiri pe orice canal romanesc.ce vezi? fotbal.auzi la stiri de motorsport doar cand moare care un pilot.toata ziua fotbal, de la ce chiloti poarta mutu pana la ce o visat becalli noaptea.din motivul asta nu vin sponsorii, pentru ca nu e mediatizat sportul, lumea nu stie de el, implicit sponsorii nu au cum sasi faca reclama, si asa mai departe.si daca nu este interes fata de sport, nu o sa se faca nimic.
    0 0
  • Monte Carlo nu e in WRC nici in 2009
    Din pacate pentru istoria acestei discipline, Raliul Monte Carlo a disparut inca de anul asta din lista de etape a WRC, daca inca n-ati aflat, ca mare site auto ce va aflati!
    Cat despre etapa FIA GT, raman la parerea ca Bucurestii nu si-o permiteau in lipsa unui circuit dedicat. Sa blochezi complet timp de aproape o luna o mare parte din centrul unui oras in care oricum circulatia e imposibila e o mare bataie de joc la adresa bucurestenilor si chiar a vizitatorilor orasului. Si eu mi-as dori o cursa importanta in Romania, dar atunci cand se vor putea asigura conditii decente, atat pentru participanti cat si pentru romani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru