BYD Seal, Kia EV9 și Volvo EX30, finaliști pentru titlul de Mașina Anului 2024 în lume

de Alexandru Monenciu
Marti, 27.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BYD Seal, Kia EV9 și Volvo EX30 au rămas în lupta pentru titlul de Mașina Anului 2024 în lume. Marele câștigător va fi anunțat în data de 26 martie, cu ocazia Salonului Auto de la New York.

În urmă cu puțin peste 24 de ore, noul Renault Scenic E-Tech electric a fost desemnat Mașina Anului 2024 în Europa. Titlul de Mașina Anului 2024 în lume va fi acordat în data de 26 martie, cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Acum, organizatorii World Car of the Year (WCOTY) tocmai au anunțat cei 3 finaliști la fiecare categorie, inclusiv cele 3 modele care se bat pentru titlul suprem. Lista inițială a inclus 70 de modele.

Așadar, pentru titlul de Mașina Anului 2024 în lume se întrec BYD Seal, Kia EV9 și Volvo EX30.

La categoria World Luxury Car, ultimii 3 finaliști sunt BMW Seria 5, Mercedes-Benz Clasa E și Mercedes-Benz EQE SUV. Categoria World Performance Car este formată din BMW M2, BMW XM și Hyundai Ioniq 5 N.

Mai departe, BMW i5, Kia EV9 și Volvo EX30 își dispută titlul de World Electric Vehicle, iar BYD Dolphin, Lexus LBX și Volvo EX30 se întrec în categoria World Urban Car.

Nu în ultimul rând, Ford Bronco, Ferrari Purosangue și Toyota Prius își dispută titlul la categoria World Car Design of the Year.

Așa cum spuneam, câștigătorii îi vom afla în data de 26 martie, cu ocazia Salonului Auto de la New York.

via WCOTY

Comentarii (7)

  • Flavius
    Doua chinezoaice si o Coreana . Hai Europa!
    4 2
  • Prosteala anului
    Eu v-am zis că e plictiseală mare prin redacțiile publicațiilor auto...
    5 4
  • George Simion
    cum am mai spus, daca e pe bune, focuta ia titlul!
    2 2
  • Cătălin
    S E A L ! !
    2 2
  • Ford Bronco? Hmmmmm... Ce legătură are forma aia de cărămidă cu World Car Design of the Year? E de ajuns să vezi formele fluide ale Ferrari sau Prius și să-ți dai seama că ăla nu are ce căuta la categoria asta.
    2 2
  • No Tesla? Nasol!
    2 0
  • @StM Se scie cu triplu o :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru