Cabrioletul electric Citroen E-Mehari nu are airbag-uri nici măcar opțional, dar costă 25.000 de euro în Franța

de Mircea Meşter
Marti, 15.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen oferă două opțiuni pentru achiziția unui E-Mehari, cabrioletul funky oferit fără airbag-uri, dar cu ABS și ESP în serie: achiziția mașini cu închirierea bateriei sau o chirie de lungă durată pentru întreaga mașină.

Esential 25.000 de euro este prețul de listă al lui Citroen E-Mehari. În acest preț nu e inclusă bateria mașinii, care se închiriază suplimentar.
18.700 de euro este prețul lui E-Mehari după eliminarea bonusului francez de 6300 de euro. În
Citroen a anunțat prețurile franțuzești pentru E-Mehari, cea mai nou mașină electrică din gama mărcii. Considerată o soluție mai ales pentru zonele însorite și pentru plaje, electrica E-Mehari oferă un design neconvențional și materiale interioare impermeabile care transformă modelul francez într-o mașină de vacanță perfectă. 

Pentru a putea să vândă cele 1000 de exemplare pe care le va produce anual, Citroen a gândit două scheme de plată diferite. Prima este asemănătoare cu cea pe care utilizată de Renault în cazul lui Zoe: achiziția mașinii (25.000 de euro din care în Franța se scade bonusul guvernamental de 6300 de euro) plus o chirie lunară pentru baterie (79 de euro).

A doua opțiune este închirierea pe lungă durată, o alternativă la leasingul operațional. Astfel, la închirierea pe 49 de luni, rata lunară ar fi de 299 de euro/lună, iar la final mașina îi rămâne companiei. 

Citroen E-Mehari vine în versiunea de echipare de start cu elemente de bază precum ABS sau ESP, însă nu oferă airbag-uri nici măcar opțional, iar climatizarea costă suplimentar 1000 de euro. Motorul electric al modelului francez oferă 68 de cai putere și 140 Nm. Accelerația 0-100 km/h se face în 6.4 secunde, iar autonomia relativă este de 200 de kilometri.

Comentarii (2)

  • Păi la ce ți-ar trebui airbag-uri pe un teren de golf ori să te plimbi pe plajă cu ea ?
    Mașinuța asta e făcută cu o anumită destinație și ptr. un anume segment de cumpărători. Prețul nu pare exagerat ptr. nivelulul de salarilor din vest.
    11 1
  • "achiziția mașinii", nu "achiziția mașini", în şapou
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru