Cadillac Elmiraj Concept: americanii pregătesc o limuzină coupe

de Mircea Meșter
Vineri, 16.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cadillac a profitat de prezența fanilor mașinilor de top la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach și a prezentat în premieră mondială conceptul Elmiraj, care anunță viitoarea generație a navei-amiral a mărcii.

Date tehnice Cadillac Elmiraj Concept
  • Motor / cilindri V8
  • Cilindree cmc 4500
  • Putere (CP) 500
  • Cuplu (Nm) 678
  • Nr. usi 2
  • Nr. locuri 4
  • Lungime (mm) 5207
  • Latime (mm) 1930
  • Inaltime (mm) 1397
  • Greutate (kg) 1814
Celebrul Concurs de Eleganță care are loc în acest weekend la Pebble Beach, California tinde să devină un salon auto în miniatură.
După ce BMW a prezentat astăzi oficial în soarele californian conceptul M4 Coupe, prototip care va sta la baza urmașului celui mai dinamic model din gama medie a constructorului bavarez, Cadillac plusează și prezintă în premieră mondială un alt concept, de această dată din zona elegantă a gamei modelelor prezente la evenimentul american. Este vorba de prototipul Cadillac Elmiraj, un coupe cu două uși care vine cu patru locuri și cu roți motrice spate pentru a anunța un model gata de luptă cu Mercedes-Benz S-Klasse, BMW Seria 7 și Audi A8.

Conform oficialilor Cadillac prezenți la Pebble Beach, noul Elmiraj este avanpremiera unui model de serie, fiind o versiune de pre-producție a acestuia. Evident, având în vedere tipul de caroserie ales de Cadillac, avem în față versiunea coupe a unei viitoare limuzine americane, ceea ce ne duce cu gândul la prezența a cel puțin două configurații exterioare a acesteia. La nivelul designului, Elmiraj se bazează pe agresivitatea pe care o arată blocurile optice verticale care au devenit în timp un soi de "ștampilă" a mărcii, în timp ce restul detaliilor par inspirate de un alt prototip apreciat al mărcii, Ciel, lansat de asemenea la Pebble Beach în anul 2011.

Elmiraj este nu concept care nu doar explorează noi idei de design, ci urmărește noi tehnici de producție și asamblare a materialelor de calitate înaltă.

Gael Buzyn
Director Design interior
Pe lângă liniile îndrăznețe pe care le afișează noul prototip, Cadillac Elmiraj vine cu o noutate care în prima fază ar putea scăpa ochilor neantrenați: un nou logo al mărcii Cadillac, despre care designerii americani spun că ar putea să apară pe modelele mărcii începând cu anul 2015. 

Sub capota noului concept Cadillac se află un motor V8 twin turbo de 4.5 litri care dezvoltă 500 de cai putere

Comentarii (4)

  • Arata fantastic!! Cred ca e cel mai frumos coupe de lux pe care l-am vazut vreodata.
    Sper ca modelul de serie va arata la fel.
    Jos palaria pentru Cadillac!
    36 7
  • kingfrog
    antradevar este o masina senzationala dar spatele lasa de dorit
    4 23
  • dupa ce au privit in prapastia din anii trecuti acum vor sa dovedeasca ca au sange in instalatie.....si au si cu ce se lauda, nu zic

    spatele mi se pare si mie terminat in pripa, probabil ca se grabeau sa ajunga la partida saptamanala de bowling si inainte de-asi termina zeama aia pe care ei o numesc cafea au zis: hai bro, nu o mai lungi, ne-am chinuit destul!" Deci spatele nu ma da pe spate (sic!) dar muchia aia de pe capota se intalneste (firesc) si pe portbagaj. Si apropo de muchie nu mi se pare chiar a fi foarte originala (http://1.bp.blogspot.com/-Rutt4jM2D64/T0KCzEMQI3I/AAAAAAAGwV8/_xpiLwBb6dA/s800/Renault-Megane-RS-265-%2523.jpg) dar e bine integrata in designul general. Iar interiorul da clasa prin simplitate si impresia de punte de iaht

    Nota 9 pentru impresie artistica.
    8 5
  • Un Design demn de Rolls-Royce, Bentley si pierdutul Maybach...
    Iar spatele seamana destul de mult cu Mercedes-Benz SLS AMG.
    Totusi, numele (Elmiraj) suna arabesc...
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru