Canadienii sunt îngrijorați: mașinile autonome ar putea duce la partide de sex în timpul mersului

de Bogdan Mirică
Duminica, 08.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Canadienii se tem că mașinile autonome vor duce la tot mai multe partide de sex în timpul mersului. Scenariul este alarmant în situația în care șoferul ar fi nevoit să preia controlul mașinii pentru o situație de urgență.

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea primelor mașini autonome, constructorii auto își pun problema ocupării timpului șoferului și a celorlalți pasageri. Aceștia ar putea să se plictisească pe parcursul traseului, motiv pentru care este nevoie de ecrane mari și conexiune la internet pentru a putea vedea filme, a citi cărți sau a urmări emisiunile preferate.

Canadienii se tem însă că timpul petrecut în mașină ar putea fi petrecut în scopuri mai puțin ortodoxe. Barrie Kirk, un reprezentant al Centrului Canadian de Excelență pentru Vehicule Autonome, este de părere că se vor înmulți partidele de sex în mașină. ”Pe măsură ce computerele se vor ocupa tot mai mult cu șofatul va crește și numărul oamenilor care fac sex în mașină. Este o predicție îngrijorătoare pe care trebuie să o luăm în calcul”.

Pe lângă sex, sunt o mulțime de alte lucruri pe care oamenii le vor putea face, neglijând situațiile de urgență

Barrie Kirk
reprezentant al Centrului Canadian de Excelență pentru Vehicule Autonome
Canadienii sunt îngrijorați de apariția unei asemenea tendințe pentru că, în cazul unei situații periculoase, mașina i-ar putea cere șoferului să preia controlul.
Ceea ce ar fi puțin mai dificil dacă el și pasagerul sunt implicați într-un act mai puțin ortodox.

”Pe lângă sex, sunt o mulțime de alte lucruri pe care oamenii le vor putea face, neglijând situațiile de urgență,” a declarat același Barrie Kirk.

Canadienii lucrează în prezent la o lege care să permită accesul mașinilor autonome pe șosele. Tot mai multe situații în care șoferii unor modele Tesla au fost surprinși citind ziarul sau chiar spălându-se pe dinți la volan au ridicat semne de îngrijorare.

via nbc

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru