Cântec de lebădă pentru BMW i3: ediția de adio HomeRun marchează sfârșitul producției

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat o ediție specială pentru modelul electric i3, numită HomeRun Edition. Noua ediție finală marchează sfârșitul producției lui i3, după 9 ani. Doar 10 exemplare ale acestei ediții limitate vor fi produse.

La începutul acestui an, BMW a luat decizia surpriză de a înceta producția modelului i3 în vara acestui an. Astfel, ultimele exemplare ale modelului de dimensiuni mici au ieșit pe porțile uzinei din Leipzig, după o producție de 9 ani și circa 250.000 de exemplare.

Pentru a marca sfârșitul modelului electric, constructorul bavarez a pregătit o ediție specială finală, numită HomeRun Edition. Exemplarele, 10 la număr, sunt bazate pe modelul mai puternic i3s și primesc câteva dotări speciale. Pentru noua ediție, sunt disponibile două culori mate, un gri închis Frozen și un roșu închis Frozen. Ambele nuanțe au fost preluate de la programul de personalizare BMW Individual.

Ediția specială este echipată și cu jante de 20 de inch, iar ca dotări, HomeRun Edition mai include un plafon panoramic electric cu protecție solară și faruri adaptive. Dotări specifice se găsesc și la interior, acolo unde avem tapițerie în culoarea Vernasca Dark Truffle, un instrumentar îmbrăcat în piele și un plafon vopsit în culoarea gri Carum.

Tot aici, i3 HomeRun Edition dispune și de lumini ambientale, scaune față încălzite, asistentul de parcare Park Distance Control, navigație BMW Professional și un sistem audio Harman Kardon.

Toate cele 10 exemplare ale lui BMW i3 HomeRun Edition au fost vândute către clienți.

Aceștia au fost invitați de către constructorul bavarez la uzina din Leipzig pentru a vedea procesul de construire al modelului.

via BMW

Comentarii (2)

  • De ce ar fi produs vreodată BMW așa ceva??? Cred ca nici ei nu-si explica…
    4 3
  • estetul
    Încă o anomalie estetica iese din producție. Dar nu disperați! designerii sunt porniți să scoată mașini și mai urâte.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru