BMW va înceta producția lui i3 în vara acestui an, după 9 ani și 250.000 de exemplare produse

de Tiberiu Safta
Sambata, 29.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După aproape 250.000 de exemplare construite în total, BMW a anunțat că va înceta producția modelului electric i3 în luna iulie a acestui an. Anunțul vine după ce BMW a retras modelul de pe piețele din SUA și Australia în 2021.

BMW a dezvăluit că modelul i3 va fi scos definitiv din fabricație în luna iulie a acestui an. Astfel, primul model de serie electric BMW va ieși din producție după 9 ani și aproape 250.000 de exemplare fabricate la nivel mondial.

Vestea este una neașteptată, întrucât BMW anunțase în 2019 că producția lui i3 va continua cel puțin până în 2024. Încă de anul trecut, constructorul bavarez a retras modelul de pe piețele din SUA și din Australia. Astfel, i3 va fi vândut numai în Europa și în Asia până la pensionarea sa definitivă în vara acestui an.

Modelul electric de dimensiuni mici a fost lansat în 2013 și produs la uzina din Leipzig, Germania. BMW nu a pregătit un succesor pentru i3, însă la uzina din Leipzig va debuta producția următoarei generații Mini Countryman. Succesorul indirect al lui i3 va fi crossover-ul electric iX1. Acesta va fi produs la uzina din Regensburg până în 2024, după care producția modelului se va muta la fabrica din Debrecen, Ungaria.

BMW i3 a fost oferit cu trei acumulatori de capacități diferite și cu o autonomie cuprinsă între 130 și 246 de kilometri. În unele piețe din Europa a fost disponibilă și o versiune cu range extender, între 2014 și 2018.

Menționăm că, în decembrie 2021, BMW a lansat i3 pentru piața din China. Acel model este o versiune electrică a Seriei 3 și nu are nicio legătură cu modelul electric de dimensiuni mici pe care îl știm noi.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Nu trebuiau sa producă sub nici o formă o asemenea mașină… nu avea nici o legătura cu obiectul lor de activitate.
    11 6
  • Seriff
    Si-au dat si ei seama ca nu o cumpara nimeni, o masina inutila, mai mult ca sigur in timp toate electricele vor avea aceeasi soarta, odata ce lumea se va convinge ca ce teapa sunt, nu se vor mai cumpara.
    7 3
  • Foarte bine,n-o sa planga nimeni dupa caricatura asta cu roti de bicicleta de munte!
    6 2
  • Seriff
    Si cand te gandesti ca a costat cat un Passat bine dotat, dar ma rog fraier e cine da, nu cine cere, arata ca un urs panda bolnav de ciuma.
    7 1
  • Mizeria asta a fost din start un mister pentru mine. O anti-masina. N-am inteles niciodata cine ar da ATATIA BANI pe asa ceva... E bine ca inceteaza productia. Sa speram ca urmatorul esec cu baterii o sa aduca macar a masina....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru