FOTOSPION: BMW i3 se reinventează în China. Este o versiune electrică a lui Seria 3

de Tiberiu Safta
Duminica, 12.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câteva fotografii neoficiale cu noul BMW i3 pentru piața auto din China au fost publicate pe internet. Deși împărtășește numele cu modelul electric de oraș, acest i3 pare a fi o versiune electrică a sedanului de clasă medie Seria 3.

Pe site-ul auto Carscoops au fost publicate două imagini neoficiale cu un exemplar BMW i3 pentru piața din China. După cum se poate observa, mașina se bazează pe modelul cu ampatament mărit al Seriei 3 și are câteva elemente de design care o identifică mai bine față de versiunea cu motor convențional.

Primul lucru care se observă este grila închisă și vopsită în negru cu accente albastre. Farurile au fost ușor redesenate, iar conform site-ului, acestea își vor face apariția pe viitorul facelift al lui Seria 3. Bara față are guri de aerisire sculptate în părțile laterale, iar aripile față sunt diferite prin comparație cu modelul standard. Acestea au o linie sculptată în partea de jos, care se continuă pe praguri și pe uși.

Jantele au o formă aerodinamică pentru rezistență redusă la rulare, iar în partea din spate se poate vedea o bară de protecție nouă care include și un difuzor de aer.

Autoritățile locale din China nu au oferit informații cu privire la prețul mașinii, însă cunoaștem unele date tehnice oferite de aceștia.

Propulsorul electric ar dezvolta 335 de cai putere, iar viteza maximă ar urma să ajungă la 180 de km/h. Se pare că mașina va împărtăși propulsorul cu i4 eDrive 40. Dacă acest lucru este adevărat, ar însemna că i3 va avea un acumulator cu o capacitate de 83.9 kWh, ceea ce i-ar oferi o autonomie estimată de 483 de kilometri.

Nu se mai cunosc alte detalii despre mașină. Noul i3 pentru piața din China ar putea să fie prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Beijing din aprilie 2022.

via Carscoops

Sursa Foto: Carscoops

Comentarii (4)

  • Edikkk
    China este un gigant al exportului.

    Cele mai mari şi scumpe produse sunt autoturismele.

    Vor deveni nr 1 poate şi vor domina exportul mondial, pentru că au pariat pe viitor, maşinile electrice

    Dar de ce? De ce este aşa important acest domeniu?

    Pentru că maşina electrică este şansa de a opri importurile de petrol şi a folosi curent electric, în schimb.
    Şi curentul electric, cu cât este produs de solar, eolian, hidro cu atât nu importă gaz, cărbune.

    Când China va deveni, cu energia 100% green, va exporta maxim şi va importa minim, va strânge şi mai mulţi bani şi vor dori, putea poate, să subjuge lumea, să o controleze.
    3 12
  • Care China va deveni 100% green, care a lipsit de la ultima întâlnire de salvare a planetei ?
    10 0
  • ReDDick
    ignorantus, te-ai uitat cate termocentrale pe carbune a deschis China anul asta? Sau cate va deschide anul viitor? Nu numai la ei ci si prin alte parti ale lumii.
    Stii tu, centrale din alea care ard O2 si emit CO2. Permanent, 24 de ore din 24, 365 de zile din an. Du-te si protesteaza acolo sa vezi cum te baga la reeducare aia, dupa vreo 6 luni de orez si schimbul 3 o sa canti cantece patriotice cu Mao desi tu n-ai ochi oblici. Ha ha ha.
    13 1
  • Seriff
    @ReDDick :))))) genial comentariul:)))) Auzi tu China Eco:)), Grenn, aia au inventat practic poluarea si au dus-o la cel mai inalt nivel din lume, de mergeau oamenii cu masti cu mult timp inainte sa fie la moda:))
    https://www.youtube.com/watch?v=2nFZaSbkf0U ia Edikk min.1.37 uite acolo ECO, du-te si protesteaza in fata fabricii.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru