Care au fost cei mai bine plătiți președinți de companii auto: Elon Musk conduce detașat

de Tiberiu Safta
Marti, 16.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de publicația Automotive News arată care au fost cei mai bine plătiți președinți de companii auto în anul 2021. Conform studiului, Elon Musk a fost cel mai bine plătit CEO, după ce a câștigat peste 23 de miliarde de dolari în 2021.

Potrivit unui studiu realizat de publicația Automotive News, Elon Musk a fost cel mai bine plătit CEO al unei companii auto în 2021. Șeful Tesla a reușit să câștige 23.5 miliarde de dolari anul trecut și este la mare distanță față de următorul clasat.

Pe locul 2 se află Peter Rawlinson, șeful Rivian, care a încasat doar 67 de milioane de dolari anul trecut. Podiumul este completat de către Mary Barra, șefa General Motors. Ea a câștigat 62.2 milioane de dolari în 2021. Jim Farley, CEO-ul Ford, a reușit să câștige numai 9.9 milioane de dolari anul trecut.

În cadrul aceluiași studiu au fost luați în calcul și șefii unor companii care furnizează piese și componente pentru producătorii auto. Însă, ceea ce este important aici este faptul că toți șefii companiilor auto au câștigat cu 78% mai mulți bani față de 2020.

Media câștigurilor pentru toți șefii este de 12.3 milioane de dolari în 2021, față de 6.9 milioane de dolari în 2020. Mai mult, pentru șefii care sunt în funcție de mai bine de doi ani, câștigurile au crescut chiar și cu 90%.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    Care este rolul unui manager bun, pe scurt:
    - sa atraga investitori/actionari in numar cat mai mare
    - sa atraga manageri executivi (economic, tehnic, de dezvoltare, comercial etc) capabili in domeniul meseriei lor
    - sa dezvolte afacerea si sa mentina interesul pentru companie pe burse si prin parteneriate diverse cu firme implicate in cercetarea/dezvoltarea de calitate a produselor furnizate si implementarea unei politici cat mai verzi a companiei
    - sa reduca riscurile de intrerupere a productiei.

    Cam asta a facut/face Elon Musk si o face chiar foarte bine, de ani buni si la TESLA si in domeniul industriei aerospatiale!!!

    De ce n-ar fi (si) bine platit?!

    Intrebarea principala este urmatoarea:
    Mediul de afaceri din Romania i-ar fi permis sa dezvolte in tara noastra un colos de asemenea anvergura?!

    Cand credeti ca am putea vedea primul roman de talia lui Elon Musk?!
    11 1
  • ACE, cred ca toți știm ca este mult mai complex de atât. Pe lângă viziunea și calitățile lui Musk (cu siguranța a și muncit foarte mult), este vorba și de “puterea” pieței unde evoluează și nu in ultimul rând nivelul tehnologic disponibil. Tehnologiile sunt protejate, iar cei care au acces la așa ceva pot sa facă diferența între un vis/viziune și implementarea propriu zisa. Meritul lui este ca a profitat de șansele care i s-au oferit dar a și riscat enorm. Ce va fi vom vedea, momentan este pe val si nu cred ca este un accident… bravo lui.
    Ca sa nu se “aprindă” inutil obsedații, nu mi-am schimbat opinia fata de electrice, aici este vorba de cu totul alt subiect.
    8 1
  • inexorabil
    Sigur atâta Muskoiul? Miliarde, bre?! Da’ ce încasări are instrumentul de fasonat lemn/scos cuie mari, de-şi permite Mamelon bănet cu vagonul? În medie: 1,9 miliarde pe lună?!? Ceva este (cam prea) putred. Sau cumva pompează de la…EMOL, ca să se convingă bizonimea planetară ce “super-afacere” înseamnă electroasele?

    Mă rog, şi pe baza cărei meritocraţii? Că teslele lui sunt pur şi simplu fade exterior-interior. RAV4 Hybrid-ul meu arată chiar splendid pe lângă gluma americană.

    În loc de orice concluzie: o lume mai strâmbă şi mai absurdă ca asta în care, volens nolens, trăim nici că ar fi de conceput.
    2 12
  • inexorabil
    PS. Fac abstracţie de butada conform căreia la baza marilor averi trebuie musai să stea măcar un cadavru ;)
    2 8
  • Articol cam .... inexact.

    CEO Tesla are salariul 1$

    Faptul că este şi principalul acţionar, este cu totul altceva.

    Nu se poate compara cu ceilalţi CEO.

    plus că la 23 miliarde plăteşte taxe pe vânzare de acţiuni (mult mai puţin) și nu venituri din salarii, bonusuri, precum ceilalţi CEO

    Nenea Musk cam face un fel de "fraudă fiscală" dar nu e primul, nici ultimul... doar că este primul care o face la o asemenea scală.

    Se laudă că a plătit taxe cu ocazia asta, dar oricum sunt mai mici decât ceea ce... "trebuia".

    Plus că, de fapt, nu a pierdut prin vânzare prea mult controlul pentru că a uzat dreptul la alte acţiuni gratis...

    Acum a făcut a doua vânzare masivă... cam şi-a bătut joc de micii acţionari.

    E complicat rău, dar oricum e ahtiat după bani şi putere, îşi cam arată arama.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru