Casa de tuning ABT prezintă o ediție specială pentru Audi RS Q8: 740 de cai putere și viteză maximă de 315 km/h

de Daniel Popescu
Vineri, 14.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de tuning ABT a dezvoltat o ediție specială pentru Audi RS Q8 care dezvoltă 740 de cai putere și are o viteză maximă de 315 km/h.

Casa de tuning ABT va împlini anul viitor 125 de ani de existență, ocazie cu care va lansa o ediție specială pentru modelul Audi RS Q8.

Ediția specială va primi numele RS Q8-R, iar punctul de referință va fi reprezentat de îmbunatățirile pregătite sub capotă. Astfel, motorul pe benzină V8 de 4.0 litri va genera 740 de cai putere și un cuplu maxim de 920 Nm, iar clienții vor putea opta și pentru o modificare care va permite atingerea unei viteze maxime de 315 km/h.

Pe baza acestor îmbunătățiri tehnice, ediția limitată RS Q8-R ajunge de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde.

Comparativ cu versiunea standard a lui RS Q8, îmbunatățirile sunt vizibile. În cazul lui RS Q8, motorul oferă "doar" 600 de cai putere și 800 Nm, în timp ce timpul necesar pentru a ajunge la 100 km/h este de 3.8 secunde, cu 0.4 secunde mai mare.

De asemenea, tunerul german promite și un efect acustic îmbunătățit prin utilizarea unui sistem de evacuare din oțel, care plusează și printr-un impact vizual major.

Desigur, Audi RS Q8-R include și un pachet aerodinamc special cu elemente de caroserie din fibră de carbon și jante cu diametrul de 23 inch.

La interior, ABT pregătește un volan special ABT și o serie de modificări la consola centrală, pe lângă logo-ul special pe uși.

Audi RS Q8-R va fi disponibil într-un număr limitat de 125 de unități, iar pachetul de tuning oferit de ABT are un preț de circa 68.000 de euro pentru piața germană. Prețul se adaugă astfel la versiunea standard a lui RS Q8, care în România are un preț de circa 131.000 de euro.

Via ABT

Comentarii (1)

  • Poate 25 de ani.
    Abia Audi are 110 ani de existenta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru