Casa lui Henry Ford, din Detroit, scoasă la vânzare pentru prima oară în aproape 40 de ani

de Alexandru Monenciu
Marti, 21.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa în care a locuit Henry Ford, alături de soția sa Clara Ford, între anii 1908 și 1915 a fost scoasă la vânzare, pentru prima oară în aproape 40 de ani.

Henry Ford este sinonim cu compania pe care a fondat-o, Ford Motor Company. Unul dintre cei mai mari industriași ai lumii a locuit între anii 1908 și 1915 într-o casă din Detroit, împreună cu soția lui, Clara Ford.

În același an, 1908, Ford prezenta lumii întregi legendarul Model T, iar atenția pe care o primea i-a făcut pe cei doi să se mute într-o altă locuință din Dearborn, ceva mai retrasă.

Acum, casa în care au locuit cei doi, vreme de 7 ani, a fost scoasă la vânzare pentru prima oară în aproape patru decenii. Casa, cu o suprafață de 669 de metri pătrați, a fost construită în 1908, iar de aranjarea ei s-a ocupat chiar Clara Ford.

Are cinci dormitoare, grădină, o seră, bibliotecă și foarte multe dintre finisaje sunt cele originale. Cei care o vând acum au cumpărat-o în 1985 și, de-a lungul anilor, i-au redat strălucirea de altă dată.

Potrivit unei publicații din Detroit, casa lui Henry Ford se vinde acum pentru suma de 975.000 de dolari sau, cu alte cuvinte, 928.482 de euro.

via Crain's Detroit

Comentarii (2)

  • Avand in vedere suprafata construita, teren si cum arata casa zic ca e chilipir la 1 mil. Nici cartierul nu cred ca e nashpa...
    3 0
  • Iar in România cica "2 camere" adică un amarât de 1 bedroom.

    Mda
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru