Cât de uşor poţi fura o maşină conectată la internet: Mitsubishi Outlander PHEV, vulnerabil din cauza unui modul de securitate

de Daniel Popescu
Marti, 07.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi Outlander PHEV poate fi accesat şi furat de hackeri din cauza absenţei unui modul de securitate care permite spargerea parolei de conectare la maşină.

Constructorii auto încep să integreze din ce în ce mai des tehnologii de conectare a maşinilor la telefoane printr-o conexiune la internet, însă lipsa de experienţă a acestora poate avea consecinţe grave.

Ultimul exemplu este oferit de hibridul plug-in Mitsubishi Outlander PHEV, care poate fi conectat la telefon prin intermediul unei aplicaţii. Spre deosebire de cele mai multe aplicaţii de acest gen, cea dezvoltată de constructorul japonez nu beneficiază de modulul de securitate Global Safety Network (GSN).

În schimb, comunicarea între dispozitive se face printr-un punct de acces Wi-Fi disponibil în maşină, ceea ce înseamnă că acesta poate fi accesat în mod direct.

Urmareste Automarket
De aceea, un hacker poate încerca în mod direct să acceseze maşina prin spargerea parolei de conectare, care are o deficienţă majoră din cauza formatului. "Parola nu este suficient de lungă, are 4 litere mici şi 6 cifre.
Nu este suficient"
, explică expertul în securitate Ken Munro. O astfel de parolă poate fi identificată într-o singură zi de către un hacker experimentat care dispune de calculatoare suficient de puternice.

Comunicarea între maşină şi telefon se face printr-un protocol uşor de înţeles, motiv pentru care hackerii pot obţine acces facil la funcţiile maşinii. Astfel, Munro a putut schimba setările pentru alarmă, sistemul de încărcare a bateriei, aerul condiţionat sau lumini. Pentru a evita astfel de probleme, proprietarii de Mitsubishi Outlander PHEV pot deconecta aplicaţia care face legătura între telefon şi maşină, iar producătorul japonez a anunţat că investighează problema.

Via Auto Express

Comentarii (4)

  • Welcome to the future :))
    4 1
  • Cum adica ''vulnerabile'' la hackeri ? Sa inteleg ca inclusiv Duster Orange e, ca doar si el are mai ''nou'' ''net'' la bord cu hotspot , nu? Sau BMW si Mercedes !
    3 9
  • bolovan
    Dap...daca au inceput sa fie hacuite frigidere/masini de spalat...de ce nu si autoturismele.
    Mai putin si ne hacuie buda...ne lasa fara hartie igienica in timpul actiunii..

    P.S. Ingurl lucru ce nu se poate hacui este nevasta...dintr-un motiv simplu: fluxul de date este urias...si sa te vad cum extragi din fluxul ala date coerente...
    P.S. 2 Ptiu ce misogin sunt...sper sa nu vada nevasta mea...ca iar dorm in masina
    8 0
  • Sorinutzu
    Articolul e o minciuna cap coada. Masina Outlander PHEV nu e conectata la internet. Are un hot spot sa o poti controla din telefon de la cativa metri. Intr adevar au descoperit niste baieti mai citit cum sa afle parola la aplicatia remote mitsubishi dar conditiile pt astfel de intruziune sunt imposibil de reprodus in realitate. Cautati pe net informatii. Articol click bait.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru