Cea mai populară culoare auto la nivel mondial rămâne albul

de Bogdan Mirică
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu recent arată că albul rămâne, pentru al doilea an consecutiv, cea mai populară culoare în rândul maşinilor noi. El se clasează pe primul loc şi în Europa şi în America.

Achiziţia unei maşini noi vine împreună cu dilema: care să fie culoarea caroseriei? Se pare că tot mai mulţi noi proprietari la nivel mondial aleg nuanţele de alb. Astfel se explică popularitatea culorii, care este pentru al doilea an consecutiv cea mai comandată la nivel global.

Statistica este întocmită de PPG Industries, lider mondial în vopseluri, cu o tradiţie de peste 100 de ani în domeniu. Studiul, condus la nivelul întregului mapamond, a demonstrat că şi în acest an albul s-a aflat în topul preferinţelor. Mai exact, 22% din vehiculele vândute în toată lumea au fost comandate în nuanţe de alb.

Pe locul doi s-a clasat argintiul cu 20 de procente şi abia pe trei negrul, cu 19%, şi el foarte popular în trecut. Pe celelalte poziţii ale topului, adică dincoolo de primele trei locuri, s-au mai aflat culorile gri (12%), roşu (9%), maro (8%), albastru (7%) şi verde (2%).

Urmareste Automarket
Studiul are la bază producţia de vopsea a companiei PPG Industries, producţie ce acoperă trei regiuni: America de Nord, Europa şi Asia-Pacific.
În fiecare regiune clasamentul a stat puţin altfel.

În America de Nord proprietarii de maşini noi au preferat albul în proporţie de 21%, urmat de negru (19%), de argintiu şi gri cu aceeaşi cotă de piaţă (16%), de roşu (10%) şi albastru (8%). În Europa, albul a fost de asemenea pe primul loc, în vreme ce în Asia-Pacific albul a fost la egalitate cu argintiul.

via motorauthority

Comentarii (7)

  • un oarecare
    Nu stiu de ce am senzatia ca urmatoare fitza o sa fie ROSU!
    4 3
  • Prefer tot NEGRU oricare culoare ar fi mai la moda..:)
    9 9
  • BaditzaEx
    prefer Culorile nu Non-Culorile ( alb, negru, gri - argintiu ) , consider ca masina personala tre sa oglindeasca personalitatea VIE si sa o deosebesti de masinile de serviciu sau ale serviciilor ( alb / negru )
    2 0
  • BaditzaEx
    oricum, eu am impresia ca urmatoarea < Senzatie > , < Fita >, Pretentie... va fi ( dupa cum arata si marii producatori care incearca a da optiunea de o personalizare cat mai variata - Mini Cooper, Citroen DS, Renault... ) aceea de culori cat mai interesante & diversificate ( culori care deocamdata sunt disponibile la preturi f mari in schimb si mai mult la marci premium )
    2 0
  • a mai aparut un trend in materie de culori in ultimii ani, acel maro-brun , incepand de la Dacia ( Duster ) la BMW ( X1 )
    1 0
  • ionut morosanu
    Cauza cea mai probabila e ca atunci cand cumperi o masina noua exista o taxa pt vopsea, iar in cele mai multe cazuri albul nu are nici o taxa sau e foarte mica fata de albastru ,rosu...s.a......
    4 0
  • nenea popa
    o singura problema e : alb si negru nu sunt culori !
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru