STUDIU: Argintiul este cea mai populară culoare în 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Cea mai populară culoare la nivel mondial este argintiul. Pe locul al doilea se plasează negrul şi abia pe ultima treaptă a podiumului culoarea gri.

Pentru mulţi culoarea viitoarei maşini nu este o prioritate. Alţii pun însă mare preţ pe acest aspect, preferând să aştepte mai multe săptămâni la rând sosirea nuanţei preferate. Şi anul acesta, compania DuPont, unul dintre cei mai mari furnizori de vopsea la nivel mondial, a publicat un top al celor mai populare culori în care au fost vopsite maşinile.

Clasamentul întocmit de DuPont aşează pe primul loc argintiul, cu un procent de 26% din totalul maşinilor vândute anul acesta, la nivel mondial. Pe locul al doilea, foarte aproape de prima poziţie, se află culoarea neagră, care a câştigat serios în popularitate, ajungând să atingă un procent de 24%.

Podiumul este completat de culoarea gri, care totalizează 16% din totalul comenzilor auto la nivel mondial. Acelaşi procent poate fi trecut şi în contul culorii albe.

Restul culorilor pentru care optează publicul scade sub pragul de 10%, roşu fiind cea mai cerută culoare din acest pluton, cu doar 6%.

Urmează apoi, pe rând, albastru, maro/bej, respectiv verde, cu 5, 3 şi 2% din totalul opţiunilor.

Nancy Lockhart, director de marketing în cadrul DuPont, a declarat: "Analiza noastră globală a culorilor, face ca expertiza DuPont să folosească principalilor constructori din indusrtie, atunci când pregătesc lansarea unui automobil nou sau a unei noi filosofii de design. Cererea pentru informaţii proaspete despre gusturile publicului în materie de culoare este astăzi de mare actualitate"

via | egmcartech

Comentarii (10)

  • micutzu_mvp
    a fost omisa romania
    daca era inclusa si romania castiga albul......sunt multi care nu isi accepta culoarea pielii si nici rasa
    5 1
  • hm
    eu am luat-o alba sa nu mai platesc in plus la vopsea.... si ni, ma, ca sint si-n top
    9 3
  • pai este .. pentru ca se asorteaza cu rosul de pe I .... prietenii stedei de ce ;)
    2 5
  • culori
    cea mai ok culoare este albul. nu se vad zgarieturile, si e cea mai ieftina culoare. pe negru se vede orice. iesi cu ea din spalatorie si se murdareste imediat. am avut si m-am saturat cat am spalat la ea
    6 1
  • in urma cu ceva timp mi-au cazut in mana niste vederi din anii 60... peisaje, cladiri istorice in jurul carora se vedeau 7-8 masinute...iar culorile erau superbe! rosu, verde crud, albastru inchis dar si bleu (albastu deschis), galben, portocaliu chiar, nelipsitul alb...totul parea natural...era alta lume...acum "gri metalizat" ca si vietile noastre...
    15 0
  • omul gri
    votez pt gri
    nu mai blamati atat culoare GRI ca nu degeaba e atat de solicitata... e nepretentioasa, nu cere sa duci masina la spalatorie dupa fiecare ploaie si mascheaza micile zgarieturi inevitabile... in plus, sunt unii oameni care chiar nu vor sa iasa in evidenta... pt ei griul e culoare perfecta... ca sa ai o culoare vie, trebuie sa ai o masina la fel de "vie"... nu poti sa alegi portocaliu pt o limuzina eleganta
    3 9
  • wtf atata gri , alb, negru - non-culori
    insipid, incolor, inodor, fad....DAR, este excelent acest top ca sa sti ce sa Nu-ti iei, dk nu te simti oitza din turma...
    Vreau un verde crud, un galben pai, crem-orange, albastru-lumina, violet metalizat, eventual un roz perlat ORICE numai non-culori sa nu mai Vad !!!=)) de oameni stersi sau falsi care vor sa para eleganti la acel Audi A6 argintiu metalizat dar iesind in short cu tenesi :))
    9 1
  • dar sa-i lasam pe sa < abereze > , < noi > sa fim sanatosi si norocosi la golful < nostru > tedei argintiu :))
    6 3
  • mda pt de la automarket care sterg raspunsunrile nu pot sa zic decat ca sunt niste rasinosi!!!!unt
    era o vorba:"M-a stresat in mana mea atata gri metalizat!!"
    3 2
  • Catalin
    culorile masinilor accidentate
    Ar fi interesant daca AUTOMARKET ar prelua de pe alte site-uri si un studiu referitor la culorile masinilor implicate in accidente. Am inteles ca argintiul si griul conduc detasat datorita faptului ca nu se vad bine in trafic (se mai pot confunda si cu carosabilul) iar albul si galbenul sunt culorile masinilor cele mai putin implicate in accidente.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru