Cea mai puternică maşină de poliţie: Alfa Romeo Giulia are 510 CP, o viteză maximă de 307 km/h şi va ajuta forţele de ordine din Italia

de Daniel Popescu
Vineri, 06.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia italiană a primit două unităţi Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio de 510 CP cu o viteză maximă de 307 km/h care vor patrula pe străzile din Roma şi Milano.

Poliţia italiană, cunoscută sub numele de Carabinieri, are din această săptămână mai multe şanse să lupte cu răufăcătorii din Peninsulă, după ce a semnat un parteneriat cu Alfa Romeo.

Constructorul italian a furnizat forţelor de poliţie două unităţi Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio care vor fi disponibile pe raza oraşelor Roma şi Milano. Ambele unităţi sunt albastre, poartă semnele poliţiei şi au devenit cele mai puternice maşini din dotarea forţelor de ordine.

Asta pentru că modelul Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio este echipat cu un motor V6 biturbo de 2.9 litri care generează 510 CP şi un cuplu de 600 Nm, iar performanţele sunt de invidiat: accelerează de la 0-100 km/h în numai 3.9 secunde, iar viteza maximă este de 307 km/h.

Urmareste Automarket
Noile maşini de poliţie sunt atât de puternice încât poliţiştii le vor putea conduce doar după ce vor participa la un training special organizat de Alfa Romeo pe circuitul de Varano de Melegari, acolo unde instructorii constructorului italian se vor asigura că forţele de ordine vor fi pregătite să intervină rapid în caz de necesitate.

Parteneriatul semnat de Carabinieri cu grupul Fiat Chrysler este unul mai complex: pe lângă cele două unităţi Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, poliţia va primi în acest an alte 800 de unităţi Alfa Romeo Giulietta, Jeep Renegade şi Fiat Panda care vor patrula pe străzi.

Via Omniauto

Comentarii (12)

  • Poliţia italiană e împărţită în mai multe ramuri. De ex. aia de la poliţia comunitară umblă în mare parte cu Fiat Punto.
    Carabinieri? Da, ţiplă. Frumos îmbrăcaţi, impecabili, prestanţa, autoritate. Poţi s-o iei şi pe contrasens în faţă lor dacă eşti în Sicilia. Au probleme mai grave... cum ar fi asasinatele oamenilor de afaceri de pe scutere, taxe de protecţie,droguri, mafia si alte chestii...
    Oricum cu 2 flori, nu se face primăvară... Tot bătrânele Alfe 159 rămân de baza la carabinieri. Şi la cât de prost conduc italienii, poliţia e neputincioasă.
    12 3
  • schumi
    Inca nu imi este clar unde va fi montata placuta de inmatriculare la partea din fata. In nici unde din pozele cu versiunea finala a Giuliei nu se vede suportul din fata al placutei de inmatriculare.
    4 1
  • @schumi cel mai probabil pe partea stanga, cum este si la giulietta, mito si 4c
    6 0
  • @schumi
    va fi montata smechereste: intr-un colt, sub far...italienii au placute mai mici decat noi
    7 1
  • Politia Italiana nu este acelasi lucru cu Carabinierii... Acestia sunt echivalentul jandarmeriei de la noi sau dim Franta avand mai mult atribute de forta publica.
    7 11
  • Asteptam cu nerabdare sa o vedem intr-o scena de urmarire in urmatorul James Bond! :-)
    8 0
  • @mishazaitev
    Nu-i acelasi lucru. La noi jandarmii nu-ti pot lua permisul, la ei se poate!
    plus ca investigheaza crima organizata si alte chestii complexe
    8 2
  • @mishazaitev

    Carabinieri SUNT Politia Italiana, dar cu ADN militar in ei. N-au legatura cu structura jandarmeriei de la noi.
    5 0
  • @@mishazaitev

    Sigur ca au si atributii diferite, insa nu stiu daca ai sa vezi carabinieri ancetand omucideri.
    0 2
  • @mishazaitev, n-ai vazut La piovra (Caracatita) cu Corrado Catani, capitanul Carabinierilor ? A fost personaj inspirat din realitate.
    2 0
  • @vs
    Corado Catani, era comisar de politie, nu carabinier.
    0 1
  • Tot ratusca cea urata ramane. O fi rapida, buna, spectaculoasa dar inainte de orice, e urata.
    159 e un "future classic".
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru