Cealaltă față a accesibilității: la 190.000 de euro, McLaren 570S Spider devine cel mai ieftin cabriolet din gama britanicilor

de Mircea Meşter
Miercuri, 14.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși de multe ori trecem asta cu vederea, chiar și o marcă precum McLaren are o gamă de modele entry-level. Iar noul 570S Spider a devenit astăzi cel mai accesibil cabriolet din gama mărcii britanice: 190.000 de euro.

E o zi bună pentru cei care-și doresc decapotabile ultrasportive. După ce dimineață am văzut primele imagini oficiale cu noul Audi R8 Spyder V10 plus, cel mai rapid și puternic cabriolet construit vreodată de marca germană, trecem în Marea Britanie pentru a admira cea mai nouă mașină intrată în gama celor de la McLaren.

Este vorba de noul McLaren 570S Spider, versiunea cu plafon deschis a modelului de bază din linia Sports Series, dedicată celor care-și doresc cele mai accesibile mașini din gama constructorului britanic. Noul 570S Spider preia liniile generale ale versiunilor 570S Coupe și GT și adaugă în peisaj un hardtop retractabil care adaugă doar 46 de kilograme în plus peste masa oferită de coupe. 

Noul model este animat de un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri care este cuplat la o transmisie cu șapte rapoarte. Accelerația 0-100 km/h are loc în 3.2 secunde, 0-200 km/h în 9.6 secunde, iar viteza maximă atinsă de sportiva cabrio britanică este de 328 km/h, bornă care scade la 315 km/h dacă plafonul este coborât.

Apropo de plafon, acesta poate fi deschis și închis în 15 secunde, operațiune care poate avea loc la viteze de până la 40 de km/h.

În cazul în care pasagerii doresc ceva mai mult confort, McLaren a montat un paravânt rabatabil electric.

Noul model va avea premiera mondială în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care va avea loc în acest an la sfârșitul ultimei săptămâni din luna iunie. Prețul anunțat de McLaren pentru 570S Spider în Marea Britanie este de 164.750 de lire sterline, echivalent cu 187.000 de euro.

Comentarii (2)

  • Adevarul e ca 190 de mii sunt un mizilic in ziua de azi pt. un om care indrazneste sa viseze la un McLaren. Suma nu e mare....
    3 1
  • scrambl3r
    190.000 pt. un interesat serios al brandului e o nimica toata, dar pt un muritor de rand sigur nu e o masina.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru