Cel mai dur test de siguranță: Volvo aruncă mașini de la 30 de metri înălțime pentru a ajuta serviciile de urgență să îmbunătățească metodele de extracție

de Daniel Popescu
Luni, 16.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a aruncat 10 mașini de la o înălțime de 30 de metri cu scopul de a ajuta serviciile de urgență să-și îmbunătățească metodele de extracție în cazul unor accidente grave.

Extracția victimelor din mașini în urma accidentelor rutiere este esențială pentru ca acestea să primească imediat primul ajutor și să aibă șanse cât mai mari de supraviețuire.

De regulă, echipajele de urgență se antrenează pentru astfel de evenimente prin utilizarea unor mașini vechi trimise la casat. Dezavantajul acestora este că au fost produse cu materiale de durități diferite și cu alte standarde de siguranță comparativ cu mașinile actuale.

Acesta este motivul pentru care Volvo a lansat un proiect inedit pentru a veni în sprijinul serviciilor de urgență. Cu ajutorul unei macarale, constructorul suedez a aruncat 10 mașini de la o înălțime de 30 de metri, pentru a simula astfel accidente grave, în urma cărora vehiculele au suferit avarii semnificative.

Mașinile respective vor fi utilizate acum de serviciile de urgență pentru a extrage oamenii mai rapid și pentru a corecta strategia de acordare a primului ajutor.

Datele obținute în urma acestui proiect vor fi compilate într-un raport detaliat care va putea fi accesat gratuit de serviciile de urgență din Suedia.

Via Volvo

Comentarii (9)

  • medicul legist
    de la 30 de metri pana jos, in cadere libera masina atinge aproape 90km/h. La 90 la ora in impact cu un corp dur fix nu prea ai sanse sa supravietuiesti din orice directie ar veni socul. Oricum serviciile de descarcerare au niste unelte care rup, deformeaza si taie instant orice parte a masinii fie ea si de Volvo. Iau acest test ca pe o actiune de marketing cu care Volvo ne-a obisnuit de zeci de ani si nimic mai mult.
    14 5
  • @medicul legist
    Banuiesc ca si Volvo asociat cu cele mai sigure masini din lume, tot marketing este.
    https://www.automarket.ro/stiri/volvo-xc90-cea-mai-sigura-masina-din-marea-britanie-niciun-accident-fatal-83989.html
    Sau ca XC90, V90 si S90 in top 3 EuroNCAP tot marketing este:)
    Uite cum sta treaba: Volvo a facut asta ca exerciu ca sa ii ajute pe altii. Vezi cam in cate
    Accidente sunt implicate Volvo si cam in cate alte marci "sportive" gasite prin santuri, capuri de pod, pomi si parapeti:)
    9 8
  • O sa le gasim pe astea “10 aruncate” pe autovit in 2 ani : nu bate nu troncane tzipla, masina folosita de babuta pentru mers la biserica
    16 4
  • @@medicul legist
    cele mai sigure masini din lume sunt cu siguranta avand in vedere ca sunt conduse numai de mosi cu bani retrasi la pensie care merg ca melcii. oricum mari ispravi sportive nu poti face cu aceasta masina care nu e renumita pentru dinamica si tinuta de drum. Dar clar e cea mai sigura masina din lume, adica poti muri de plictiseala inainte de batranete. Oricum ar fi ramane totusi o masina chinezeasca.
    6 7
  • @@@medicul legist
    Vezi ca pentru tine e indicata marca cocalarului international.
    Lasati Volvo la mosnegi, voi luati altele si muriti cate 3000 pe an.
    Nu degeaba Romania e pe primul loc cand vine vorba de accidente rutiere.
    Cu atatia prosti, nu e de mirare.
    8 5
  • Baiete, incurci marcile: ales de le gasesti pe OLX sunt BMW, Audi, VW.
    Daca esti putintel istet, intri pe carvertical si vei vedea urmatoarele: marca cu cele mai multe repatatii inregistrate (unele nu sunt declarate si reparate blat) e BMW, marca cu cei mai multi km dati inapoi e BMW. Acum daca ne uitam si pe la studiile de fiabilitate din Germania, vedem ca BMW e pe ultimele locuri si cam peste tot in lume BMW are cei mai prosti soferi.
    Deci sa te astepti sa ajunga BMW din astea tipla in tara si sa fie destui fraieri care sa le cumpere.
    Sa fim seriosi, Volvo nu prinde la romani ca ei sunt mult superiori:)) Ei ii curata pe germani de jafuri obosite :))
    8 1
  • Fainosag
    @Bobo car vertical? Asa credul esti? Nu toate informațiile sunt introduse in baza lor de date. E o platforma promovata de vlogeri pentru coco. Cat privește faza cu aruncatul...din pmdv le pot arunca pe toate
    3 1
  • Volvo face mult tam-tam mediatic pe partea de siguranta. Nu contest protectia oferita de masinile Volvo dar sunt si altele cu nivele asemanatoare sau chiar mai bune care nu se bat cu caramida in piept. Cine-si mai aduce aminte ca prima gama completa de masini cu 5 stele la EuroNCAP n-a avut-o Volvo, BMW, Audi sau Mercedes ... ci Renault ? Iar in urma cu cativa ani cand am verificat procentele obtinute de cateva masini din clasa medie la EuroNCAP cel mai bine statea ... BMW seria 3 !
    4 0
  • Desi sunt morti de la 30 de metri, extractia e pentru rude :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru