Cel mai mare declin din ultimii 40 de ani pentru vânzările globale de mașini: 5.5 milioane de unități și scădere de 39% în martie

de Paul Cosma
Miercuri, 29.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările globale de mașini au scăzut cu 39% în martie, la 5.5 milioane de unități, din cauza impactului negativ al COVID-19, arată datele Jato Dynamics. Potrivit analiștilor, acesta este cel mai mare declin din ultimii 40 de ani al vânzărilor de mașini la nivelul unei singure luni.

În primele trei luni, vânzările totale de mașini au înregistrat o scădere de 26% la nivel global, față de aceeași perioadă din 2019, la nivelul de 17.42 de milioane de unități.

Potrivit datelor Jato Dynamics, în martie 2020 a fost consemnată o scădere de 39%, cu 5.5 milioane de vehicule vândute. Analiștii spun că acesta este cel mai mare declin din ultimii 40 de ani al vânzărilor de mașini dintr-o singură lună.

“Trendul descendent nu este cauzat doar de restricțiile de circulație. Industria este afectată de incertitudine, iar această problemă a început să apară înaintea pandemiei,” a spus Felipe Munoz, analist Jato Dynamics.

Potrivit Jato, Europa a fost afectată cel mai mult la nivelul lunii martie, înregistrând cel mai mic nivel al vânzărilor din ultimii 38 de ani. O veste pozitivă a venit din sectorul mașinilor electrice, acolo unde a fost înregistrată o cotă de piață de 17.4%, un nou record la acest capitol.

Via Jato Dynamics

Comentarii (3)

  • Pai cate masini mai poti pompa in piata, frate? Recorduri,peste recorduri luna de luna an de an. Toti sunt fericiti, unii cu profiturile altii cu angajarile, cu salariile, cu bonusurile, clientii bucurosi de masini noi la fiecare inceput de an de parca's ciorapi. Apoi eu cred ca era si cazul sa se umple piata de afumatori si sa existe si un maxim de atins ca industria asta s-a intins mai mult decat ii trebuie. Ma uit dimineata la pranz si seara prin oras si in majoritatea cazurilor 1, maxim 2 indivizi in fiecare masina.

    Cateodata parca imi doresc sa se prabuseasca prostia asta si sa ajungem sa apreciem ce inseamna deplasare cu automobilul, drumurile facute cand trebuie, daca trebuie, nu pentru orice rht pe bat hop! in masinai sa-ti duci gunoiul sau pana in colt sa-ti iei un pachet de tigari. Numai vorbesc de unii care stau fix la 300m de firma dar isi urca posteriorul in SUV ca le e lene sa traverseze strada. Iar la pranz merg acasa sa manance, evident deplasandu-se cu harbul din dotare ca li se rup picioarele daca fac putin efort.
    9 1
  • fanel fanel inca un dictatorel
    1, maxim 2 in fiecare masina! pai cati ai vrea sa fie?
    Cand mergi la sevici sau esti in delgatie iei 3 colegi cu tine?
    Cand mergi la cumparaturi cu nevasta ii iei si pe vecini?
    Cand mergi cu copilul la doctor sa il duci la scoala dai o tura prin cartier sa mai iei si pe altii?

    Pai dupa logica asta n-ar fi mai bine sa mergem toti cu autobuzul, 25 pe scaune, 50 in picioare, si inca vreo 10 pe usa ca sa folosim din plin capacitatea de transport ca pe vremea impuscatului.
    Nici eu nu vad ce rost are automobilul din moment ce ne omoara planeta si pe noi odata cu ea.
    Automaket se va numi atunci Busmarket si vom dezbate sistemele de taxare si de eliberare a biletelor si confortul sau ergonomia barelor de sustinere.

    Te deranjeaza asa de mult ca unii se duc sa-si ia tigari cu SUV-ul? Cum si de ce?
    Ai vrea sa le impui lor cum sa faca si cand si de ce?
    3 4
  • LUCCI LUCIANO
    Extraordinar! Nu s-a mai invartit Pamantul, pt ca s-a oprit industria auto. Ce sa-ti povestesc? S-a oprit poluarea o luna si au inebunit magnatii! Foarte bine ca s-a oprit. Eu as propune ca macar o luna pe an, sa se opreasca toate industriile poluante. Dar TOATE! De ce? Ca sa se mai curete aerul, baaaa! In alta ordine de idei, ia cercetati....s-a oprit in vreo tara industria producatoare de armament? Sau industria chimica?....
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru