Cel mai puternic Audi SQ5: versiunea sportivă a lui Q5 primeşte un motor de 354 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 09.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi SQ5 primeşte un motor V6 TFSI de 3.0 litri care generează 354 de cai putere şi un cuplu de 500 Nm, aceasta devenind astfel cea mai puternică versiune sportivă a lui Q5.

Audi a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Paris o nouă versiune pentru sportiva SQ5, care iese în evidenţă prin cel mai puternic motor oferit până în prezent.

Astfel, unitatea V6 TFSI de 3.0 litri a fost îmbunătăţită pentru a oferi 354 de cai putere şi un cuplu de 500 Nm între 1.370 şi 4.500 rpm. Noua unitate oferă cu 14 cai putere mai mult decât cea mai puternică versiune actuală şi este cuplată la o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

În această combinaţie, Audi SQ5 ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.4 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Urmareste Automarket
De asemenea, Audi pune accent şi pe dezvoltarea unei noi suspensii faţă şi spate care oferă o experienţă mai sportivă la volan, în timp ce pachetul sportiv S include în premieră pe SQ5 o suspensie pneumatică adaptivă care permite o reducere cu 30 de milimetri a gărzii la sol comparativ cu suspensia standard adaptivă. Aceasta suspensie adaugă moduri allroad şi offroad la cele 4 moduri deja disponibile (comfort, auto, dinamic şi individual).

Interiorul este acum mai spaţios la picioare pentru pasagerii din spate, iar capacitatea protbagajului este mai mare în varianta cu cel de-al doilea rând de scaune rabatate.

Sistemul multimedia MMI cu touch oferă tehnologia pentru recunoaşterea scrisului de mână, sistem audio Bang&Olufsen şi suport pentru Apple CarPlay şi Android Auto, iar opţional este disponibil şi celebrul Virtual Cockpit.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru