Cel mai puternic Cadillac din istorie are motor V8 asamblat manual și 677 de cai putere

de Florin Ardeleanu
Miercuri, 03.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cadillac a lansat oficial noile CT4-V Blackwing și CT5-V Blackwing. Acesta din urmă are un motor V8 asamblat manual și 677 de cai putere, fiind cel mai puternic model lansat vreodată de compania americană.

Modelele de performanță germane, dezvoltate de diviziile M și AMG, au de azi concurență serioasă. Americanii de la Cadillac tocmai au publicat primele informații și imagini cu noile CT4-V Blackwing și CT5-V Blackwing.

Pentru a le putea diferenția de versiunile simple, CT4-V și CT5-V, echipa de creație de la Cadillac propune o grilă frontală modificată, splitter frontal, spoiler spate restilizat, prize de aer pe aripi și jante forjate.

Dacă pe CT-4 Blackwing au diametrul de 18 inch, pe CT5-V Blackwing acestea măsoară 19 inch.

Jantele ascund etrierele Brembo, vopsite standard într-o nuanță argintie. Paleta include și alte culori, cum ar fi roșu, albastru sau bronz. La cerere, etrierele pot fi vopsite și în culoarea caroseriei.

COMPONENTE TESTATE ÎN TUNELUL AERODINAMIC

Pachetul aerodinamic a fost testat în tunelul de vânt, iar pentru performanțe superioare clienții au la dispozitie și o versiune în care componentele sunt confecționate din fibră de carbon.

În habitaclu, pasagerii vor găsi un volan sport, cu accente din carbon și padele din magneziu (dacă este bifată transmisia automată cu 10 rapoarte), ornamente din fibră de carbon, tapițerie din piele, scaune față reglabile pe 18 direcții, cu ventilație, încălzire și masaj lombar.

Plafonul este îmbrăcat în microfibră.

Mai departe, avem un display central de 8 sau 10 inch pentru sistemul multimedia, sistem audio AKG cu 14 sau 15 incinte, ceasuri de bord digitale cu ecran de 12 inch și grafică specială și un Head-up Display.

Cel de la volan are la dispoziție și câteva funcții specifice exploatării pe circuit. Spre exemplu, tehnologia Performance Data Recorder 2.0 care înregistrează turul de circuit și permite analizarea ulterioară a datelor.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, noul Cadillac CT4-V Blackwing este echipat cu un motor V6 twin-turbo de 3.6 litri. Unitatea dezvoltă 479 de cai putere si 603 Nm cuplu, suficient pentru a atinge 100 de km/h in 3.9 secunde. Viteza maximă este de 304 km/h.

MOTOR V8 ASAMBLAT MANUAL ȘI 677 CAI PUTERE

De cealaltă parte, CT5-V Blackwing este cel mai puternic Cadillac (de serie) din istorie. Mulțumită unui motor V8 de 6.2 litri, supraalimentat, sedanul dispune de 677 cai putere și 893 Nm cuplu.

Așa cum spuneam, motorul V8 este asamblat manual.

Constructorul estimează că, în aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.8 secunde (transmisie automată) iar viteza de top depășește 322 km/h.

Ambele modele vin în standard cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Schimbătorul are detalii din carbon, iar "nuca" este confecționată la imprimanta 3D.

Noile Cadillac CT4-V Blackwing și CT5-V Blackwing pot fi comandate începând cu luna februarie 2021. Primele exemplare sunt așteptate să ajungă în showroom-uri în vara acestui an.

MAI ACCESIBILE DECÂT RIVALII GERMANI

Prețurile pornesc de la 59.990 de dolari pentru CT4-V Blackwing și de la 84.990 de dolari pentru CT5-V Blackwing, prețuri ceva mai mici decât cele ale rivalilor din Munchen sau Stuttgart.

via Cadillac

Comentarii (22)

  • Asta sigur nu se va comercializa in Franta.
    39 0
  • CT-5 nici in romania ...oare ca e impozitul? intrebarea e retorica.
    dar serios vorbind, nu mi-ar fi deloc rusine cu ele impotriva nimanui. magnetic ride gen 4? yummy
    v8 cu kompresor? si mai yummy.
    22 3
  • Wector
    La torpila aceasta nu mai poate comenta nici cel mai cârcotaș românaș! Mi-a cazut falca in pamant cand am vazut-o. Merge pusa langa Dodge-ul Charger Hellcat pentru cateva poze macar.
    26 5
  • Edikkk
    cântecul de la moartea lebedei
    6 38
  • inexorabil
    Mafănikkk, ţi s-a blocat placa (dentară) ?

    Ca să nu mai fii surprins în ofsaid cu neştiinţa folosirii articolului posesiv, ai mizat pe mult mai liniştitoarea prepoziţie “de la”. Această variantă pare însă ambiguă. Poţi crede că ar cânta vreun lăutar în timp ce lebăda sucombă.

    Dar ascultă aici “melodii” şi anume la hergheliile din articol (nu posesiv). Nu ţi se zbârleşte părul de pe limbă? Categoric nu, fiindcă tu preferi să te joci cu degetele în priza care te invită la senzaţii ezoterice sau să apeşi comutatorul magic.
    24 14
  • Cadillac cand vrea sa atraga atentia (cand simte ca a intrat intr-un con de umbra) mai iese pe piata cu ceva sa te lase cu gura cascata.

    Prin comparatie, oferta Cadillac face zgomot a altora doar poluare sonora.

    PS. nu stiu daca comentariul e on-topic, off-topic sau amandoua.
    8 12
  • Adrian
    Misto masina,pacat ca sunt doua personaje pe aci care stirbesc absolut orice articol aparut,mereu apar pe aci Fanel si Edikkk cu veninul lor care se mai si jura ca nu sunt unul si acelasi om. In fine,ma baieti,puneti si voi mana pe o matura,un trafalet,o sapa,bugetarilor,vad ca sunteti 24/24 pe site aici sau nu aveti si voi serviciu.Ma rog,asta cand nu se semneaza cu alte nume,zici ca sunt platiti sa isi verse laturile pe aici.
    27 11
  • Andrei
    Cadillac sunt cei mai mari fani au luminilor de zi Peugeot.
    7 5
  • Edikkk
    Dle Adrian, musca trage la rahat, albina trage la miere

    Dacă sunt persoane care le plac vânarea de lei şi elefanţi cu puşca şi apoi se laudă ce "bărbaţi sunt ei"
    sau fumează Marlbro, Luckyy sau mai ştiu eu ce şi iar se laudă ce "bărbaţi sunt ei"
    sau văd un V8 3 Litri care papă (IREMEDIABIL) întro oră cât oxigen ar respira 50-100 de bebeluşi în acea oră şi se laudă ce "bărbaţi sunt ei" călcând pe cadavre....

    ce pot să spun?

    îţi curg balele după ceva greşit şi am dreptul să scriu ce vreau, dar mulţi astfel de "bărbaţi" încep cu jigniri nemotivate că deh... atât îi mai duce capul...

    Mda
    5 37
  • @fanikkk
    *carora le place... Ramane "nu mai" atat din comentariul tau,ca trebuie sa te intorci inapoi la scoala.
    21 4
  • De acord cu @Adrian, pana la numirea personajelor. Omniprezentii cu aceleasi postari (pline de superioritate si ura fata de parerile altora) indiferent de articol sunt Edikkk si Inexo.
    16 12
  • inexorabil
    Verzuiule, scuteşte-mă de tactica derutei, că nu mă impresionează! Nu-l amesteca pe Electrikkk, că tu DOAR despre mine vrei să te exprimi.

    Faptul că ţie nu-ţi intră sub scufie asigurarea că voi apăra cauza “dinozaurilor termici” cu toată puterea cugetului meu nu mă priveşte! Şi nu “scrijelesc hârtia tot timpul”, ci am câteva zile libere la dispoziţie. Când voi dispărea oarecum din peisaj (chemat de îndatoririle mele), ce vei conchide atunci?

    Dragule, ce “ură faţă de alţii” ? N-o sesizezi în sens invers?!?! Nu înţelegi “procesul” de abrutizare demonocratică a făpturii umane, specificat de profeţii?! Dar ce-ar fi să recunoşti domnia ta aversiunea teribilă pe care o nutreşti faţă de persoana mea?...Că doar te regăseşti pe o listă onorabil de lungă. Dar riscurile mi le asum în orice condiţii, automat şi gusturile metalice aferente…
    13 9
  • Parnae Ionescu
    Clorofil Alex,dezinformezi cu buna stiinta dupa principiul o mana spala pe alta,incerci sa-l scoti nevinovat pe trolul fanel care se semneaza de cativa ani buni cu cate nick-uri are el chef. Daca n-ar fi avut postari "pline de superioritate si cu ura fata de parerile altora indiferent de articol",iti jur ca nu-l aduceam pe nimicul fane in discutie,pe it-istul de primarie comunala.Fanel=Edikkk,un trolac penibil.
    17 8
  • @Green_alex

    Ti-ai dat foc la valiza. As fi vrut sa-ti spun asta imediat cum ai scris comentariul dar chiar voiam sa vad care vor fi reactiile.

    Din momentul asta, iti dai seama, orice vei scrie va fi penalizat. Si asta pentru ca vei fi asociat in mod automat cu mine respectiv cu Edikk.
    4 17
  • @făfanel
    Mai sa fie,mai c-am varsat o lacrima,vai,cum ai stat tu in expectativa sa vezi reactiile deplasate ale noastre,ale necredinciosilor globalisti.Merita green alex un danish kiss de la tine ca te-a "salvat"de la penibil cand si-a pus pielea in bat pentru tine. Parol ca am inceput chiar acum sa plang.
    14 6
  • @Parnae nu dezinformez pe nimmeni, e doar parerea mea, ca tot a ajuns sectia de comentarii sa nu mai aiba legatura cu articolele si cu masinile nici atat.
    Nu are legatura nici cu parerile celor 2, ei avand ppuncte de vedere diferite, ci cu modul lor de a interactiona.
    Restul e cancan.
    4 8
  • comentariul din 03.02.2021 de la 23:44 nu ar trebui sters. E in logica si spiritul celorlalte. Dar mai concentrat. :))
    5 8
  • @23:44
    Inca un frustrat care injura pe aici dupa ce s-a facut de cacao ca a fost prost,deh,frustrari sau steag fals de la trolii fanel/edikk.Fanel,la munca,ba,baiatule,esti non-stop pe aici,n-ai si tu treaba?Sper ca AM sa permita de acum comentariile doar de la utilizatori logati si atat.
    11 3
  • @23:44
    Si am uitat sa spun ca se poate incepe cu mine.
    3 6
  • Testarossa
    Acest CT5 mi se pare o masina atat de "originala" ce vine ca o manusa marcii Cadillac. Impozanta, tehnologizata, imi place mult designul, motor de motor. Atat de cool :). Arata atat de "original Cadillac". Tot asa genuine si originale aratau seria 7, S class, A8 la sfarsit de anii 90 inceput de 2000. Si nici macar nu-s fac Cadillac. Palaria jos ! 85K $? Pfff iti iei seria 5, E la acest pret si cu ce motoare "fade" in comparatie cu asta. CT4: meeeh, nup pur si simplu nup.... Stiu ca ma repet, foarte cool CT5. :)
    5 0
  • Testarossa
    "nu-s fan"
    2 0
  • @Andrei: cauta un pic in spate si vezi de unde vin farurile alea de zi la Cadillac.
    E valabil si pentru Peugeot.
    Desi arata similar, ambele sunt evolutii cu puncte diferite de plecare. Si ambele arata fain si original. Si mai ales arata ADECVAT.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru