Cel mai scump BMW Z8 din lume s-a vândut pentru aproape 200.000 de dolari

de Bogdan Mirică
Joi, 30.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Z8 rămâne una dintre mașinile simbol create de constructorul german. Cu o producție limitată și un design actual, roadsterul încă este la mare preț printre colecționari.

De-a lungul istoriei, BMW a reușit să ofere fanilor săi câteva mașini extrem de valoroase, care s-au transformat rapid în simbol pentru marca bavareză.

Una dintre aceste mașini este și BMW Z8, o decapotabilă introdusă în urmă cu aproape două decenii, care a făcut valuri în rândul pasionaților și chiar i-a fost alături celebrului James Bond într-unul dintre filmele sale.

Lansat în anul 1999 și desenat de Henrik Fisker, omul care avea să pună bazele companiei auto cu același nume, roadsterul Z8 folosea linii clasice, amintind de un alt model de succes: BMW 507. Echipat cu un motor V8 de 4.9 litri și cu o cutie manuală cu șase rapoarte, BMW Z8 a fost produs în doar 5703 exemplare, până în anul 2003.

Esential 5703 exemplare BMW Z8 au fost produse.
192.500 de dolari a fost suma plătită pentru cel mai scump BMW Z8 din istorie.
Cu o asemenea producție limitată, era normal ca decapotabila să suscite un interes deosebit din partea colecționarilor și în zilele noastre.
În cadrul licitației organizate de RM Sotheby, dincolo de Ocean, în Detroit, un pasionat a reușit să stabilească un nou record de achiziție pentru Z8.

Sportiva germanilor i-a scos cumpărătorului din buzunar 192.500 de dolari, echivalentul a 175.000 de euro. Este cu mult peste prețul cu care a fost achiziționată mașina la începutul anilor 2000: adică 128.000 de dolari (aproximativ 117.000 de euro).

Exemplarul se află într-o formă foarte bună, reușind să acumuleze doar 25.000 de kilometri. Nu e de mirare că cineva a plătit o sumă apropiată de cea a unui supercar și că mașina a devenit astfel cel mai scump BMW Z8 din lume.

via bmwblog

Comentarii (10)

  • Scorpionul_negru
    BMW 507 era mai frumos. E drept ca si Z8 e superb dar parca nu are acel ceva din 507. Oricum o sa tot creasca pretul la ea ca si la 507. Mai un accident, mai o uzura , in timp vor ramane cateva sute in stare buna probabil si pretul va exploda. Nu as da banii astia pe un BMW niciodata. Dar asta nu inseamna ca nu merita. E totusi o masina de colectie....
    6 6
  • Sper că vor relua tema lui 507 și în viitor. Consider că e una dintre cele mai frumoase mașini.
    10 1
  • In urma cu cativa ani de zile am avut ocazia sa admir pe viu un astfel de model. Arata pur si simplu fenomenal, design-ul sau fiind de actualitate chiar si acum. Cei de la BMW s-au intrecut pe ei si ar fi cazul sa reediteze astfel de modele pe baza celor din trecut.
    10 0
  • "Sportiva germanilor a scos din buzunar 192.500 de dolari, echivalentul a 175.000 de euro". Bun asa! Te duci la licitatie si, in loc sa scoti tu bani din buzunar, de treaba asta se ocupa masina pentru care licitezi.
    3 6
  • @Misha probabil persoana care a licitat este o nemtoaica din lotul olimpic si atunci ar fi corect ;)
    2 4
  • Razvan
    Pe mobile.ro/de vad ca sunt exemplare la 300-450 mii EUR.
    1 4
  • Scorpionul_negru
    @Razvan
    Da. Este vb de editiile limitate Alpina. Sunt putin modificate de firma Alpina.
    Dar cine le cumpara la banii aia ? Momentan cel mai scump care s-a vandut este de 200 de mii.
    0 2
  • Pe vremea cand bmw era marca premium...acum e marca de consum pt cocalari. Era o vremea cand statea umar la umar un mercedes. Mare pacat.
    1 8
  • @Cata
    Ai dreptate ca e de consum acum. Dar nu mai sta umar la umar cu Benz....ba chiar la depasit. Arata mie ce Mercedes e mai bun ca BMW ! Poate AMG GT. In rest toate sunt sub BMW.
    5 4
  • Parerea mea ca e de rahat stirea!! pai sunt la vanzare si cu 250 de mii..daca se vinde ce faceti o rectificati?? e posibil ca in clipa asta sa se fi vandut deja altul mai scump de 200 de mii.. e adevarat e o masina rara, frumoasa..dar stirea e cam marketing!!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru