BMW ar putea crea un succesor al lui Z8: Z Spyder Stradale

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.05.2010
Proiectul de vis al lui Norbert Reithofer, un succesor al lui Z8 intitulat Z Spyder Stradale, ar putea fi prezentat în versiune concept la Salonul Auto de la Frankfurt de anul viitor, versiunea de producţie având şanse să debuteze în 2014.

Germanii de la BMW ar putea crea un succesor al lui Z8, iar modelul s-ar putea numi Z Spyeder Stradale. Numele Spyder Stradale provine de la modelul 328 Mille Miglia, care a avut o versiune specială ce purta această denumire şi unele voci spun că proiectul acesta ar fi "copilul de suflet" al lui Norbert Reithofer. În primă fază, cei de la BMW lucrau la acest proiect de ceva vreme, dar criza financiară le-a temperat dezvoltarea de modele noi, mai ales când vorbim de roadstere de lux cu un preţ ridicat.

Viitorul Z Spyder Stradale ar putea fi echipat fie cu un motor V8 aspirat ca în cazul actualei generaţii a lui M3, fie cu un V8 bi-turbo care echipează viitorul M5. Exista şi posibilitatea echipării acestui model cu un motor V10, unitate folosită de M5 E60 şi M6, dar emisiile de CO2 ridicate şi consumul destul de ridicat de carburant al acelui propulsor s-ar putea să îi facă pe cei de la BMW să apeleze la un V8 supraalimentat – la fel cum au făcut cu viitorul M5.

Filozofia Efficient Dyanmics va face parte şi din noul model al celor de la BMW, urmând să fie integrate sisteme de regenerare a energiei cinetice şi un sistem stop-start.

Parteneriatul cu Grupul SGL din Statele Unite ale Americii i-ar putea ajuta din nou pe cei de la BMW, deoarece viitorul Z Spyder Stradale ar putea avea numeroase componente din fibră de carbon. Debutul conceptului ce prefigurează un model de stradă ar putea avea loc chiar la Salonul Auto de la Frankfurt de anul viitor, iar debutul pe piaţă este estimat undeva în anul 2014.

Via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • BRAVO
    POate il face chiar un supercar . Arata bine .
    10 1
  • Gafina
    turea
    Eu astept de ceva timp rival pentru R8 sa vad cum bavarezul isi va bate joc de batjocora de r8
    11 13
  • mda... R8 e o "batjocora" iar tu ai habar de masini. Esti blonda cumva?
    9 12
  • gafina
    turea
    R8 e rahat cu prune , pe platforma de Lamborghini , si Dacia pe platforma de Ferrari isi bate joc de audi etc...
    10 6
  • deci esti blonda.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru