Cel mai scump Citroen 2CV din lume, construit din lemn, s-a vândut cu 210.000 de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Citroen 2CV creat din lemn a devenit cel mai scump exemplar din lume al celebrului model francez. Exemplarul, care este funcțional, a fost vândut pentru suma record de 210.000 de euro la licitație.

Citroen 2CV este unul dintre modelele care au făcut istorie în lumea automobilelor. Modelul francez a fost construit timp de 42 de ani, între 1948 și 1990 și a fost conceput să fie o mașină cât mai simplă și cât mai ieftină pentru cei mai mulți clienți.

Însă există și câteva excepții de la această regulă. Asta pentru că un exemplar al acestui model tocmai s-a vândut pentru suma record de 210.000 de euro la licitație. Exemplarul vizat este, de fapt, o creație originală a unui ebenist francez, Michel Robillard.

Astfel, exemplarul special are o caroserie și un habitaclu construite aproape integral din lemn. Proiectul a început în 2011, iar construirea exemplarului atipic a durat în total aproximativ 5000 de ore. Design-ul caroseriei este inspirat de la un exemplar Citroen 2CV produs în 1955. În ciuda numelui său, exemplarul este bazat pe platforma lui Citroen Dyane, asemănătoare cu cea a lui 2CV original.

Alături de caroserie, cele mai multe componente ale habitaclului, precum volanul, bordul și manetele de la volan și pentru schimbătorul de viteze sunt confecționate din lemn.

Mai mult, exemplarul unicat este unul funcțional. Sub capota de lemn avem un motor cu 2 cilindri răcit cu aer de 602 cm3, preluat de la modelul Citroen 3CV, produs și vândut exclusiv în Argentina.

Potrivit lui Robillard, mașina poate atinge o viteză maximă de 80 de km/h. În schimb, exemplarul nu a fost înmatriculat până acum.

Așa cum spuneam, acest exemplar creat în atelier a fost vândut pentru suma record de 210.000 de euro la o licitație din Franța. Exemplarul din lemn al lui Citroen 2CV a depășit cu 40.000 de euro precedenta sumă record înregistrată de un exemplar oficial al modelului francez.

La final, ebenistul francez își dorește acum să producă și un exemplar din lemn al lui Citroen DS21 Decapotable Chapron. Robillard speră că va putea să termine mașina odată cu împlinirea a 70 de ani de la debutul lui Citroen DS.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru