Celebrul Morgan 3 Wheeler, transformat într-un model electric cu 136 CP

de Tiberiu Safta
Joi, 07.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Morgan a prezentat un nou prototip al unei mașini electrice. Aceasta se numește XP-1 și este, în esență, un model 3 Wheeler transformat într-o mașină electrică.

Celebrul Morgan 3 Wheeler, modelul cu 3 roți al constructorului britanic de mașini sport, a fost transformat într-o mașină electrică grație unui nou concept. Acesta este botezat XP-1 și oferă o primă imagine despre cum ar putea arăta viitorul electric al mărcii britanice.

Față de modelul de serie, conceptul XP-1 este ușor modificat la nivel vizual. Caroseria revizuită, în special în partea frontală, oferă acum o rezistență la aer mai mică cu 33% față de cea a modelului de serie cu motor termic. Bineînțeles, acest lucru este ajutat acum și de lipsa motorului, care este lăsat descoperit la versiunea de serie.

Motorul electric al conceptului dezvoltă 136 de cai putere, ceea ce înseamnă un plus de 16 cai putere față de modelul cu motor convențional. În schimb, conceptul a pus mai mult în greutate, fiind mai greu cu 60 de kilograme față de un 3 Wheeler obișnuit. Greutatea totală este mai mică de 700 de kilograme.

În locul motorului termic este montată bateria de 33 de kWh, care oferă o autonomie de 241 de kilometri.

De asemenea, conceptul primește și încărcare bi-direcțională, iar priza de încărcare respectă standardul CCS.

Interiorul este unul foarte simplu și minimalist, aici remarcându-se un instrumentar digital și mai multe comenzi fizice sub forma unor întrerupătoare. O noutate absolută pentru o mașină Morgan este frâna de mână electronică, precum și selectarea modurilor de rulare.

Deocamdată, Morgan nu a confirmat dacă XP-1 va fi transformat într-un model de serie.

via Morgan

Comentarii (1)

  • oricine
    Atașul ăsta de motocicletă cu trei roți, tătucul Reliantului este un monument al prostiei omenești în domeniul tehnicii auto.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru