CES 2022: Sony lansează conceptul Vision-S 02 și anunță intrarea pe piața mașinilor electrice

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 05.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia CES 2022, Sony a prezentat conceptul Vision-S 02. Totodată, gigantul nipon anunță înființarea diviziei Sony Mobility prin intermediul căreia intenționează să intre pe piața mașinilor cu zero emisii.

În urmă cu doi ani, tot cu ocazia CES (cel mai mare târg dedicat tehnologiei), Sony a prezentat lumii întregi un sedan cu zero emisii, denumit Vision-S 01.

Acum, în cadrul aceluiași eveniment, gigantul japonez a venit cu o nouă propunere: de această dată un SUV, cu șapte locuri, pe care l-a denumit Vision-S 02.

Conceptul împarte foarte multe componente cu sedanul prezentat în urmă cu doi ani. Măsoară 4.9 metri în lungime, 1.93 metri lățime, 1.65 metri sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar ampatamentul este de 3.03 metri. Dacă tot suntem la acest capitol, mai trebuie spus că garda la sol măsoară 15.7 centimetri, iar masa proprie este de 2.480 de kilograme.

Sony Vision-S 02 este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Fiecare dezvoltă 268 de cai putere. Cifrele pentru accelerație nu au fost dezvăluite, dar viteza maximă este de 180 km/h.

Cu această ocazie, gigantul japonez a anunțat înființarea diviziei Sony Mobility "prin intermediul căreia intenționăm să explorăm intrarea pe piața mașinilor electrice," au transmis reprezentanții companiei.

via Sony

Comentarii (5)

  • Ecrane în loc de oglinzi, ecran în fața șoferului, ecran pe mijloc, ecran pentru pasagerul față, ecrane pentru pasagerii spate, ecrane, ecrane, ecrane. Tocmai când medicii germani anunțau de curând că din cauza pandemiei (mai exact că au stat la ecrane) tot mai mulți copii au dezvoltat miopie. Trăiască societatea modernă multi-ecran dezvoltată!
    12 3
  • Poi sunt Sony, ce altceva sa facă decât ecrane. Mașina ajunge ornament in jurul ecranului, se pare ca nu este așa mare filozofie sa faci o mașina… părerea mea ajung bunuri de “unica” folosință… deșii costa o grămada de bani.
    4 2
  • Edikkk
    Foarte scumpă şi doar pentru japonezi

    Oricum lumea în Tokio ce să vadă pe geam, blocuri şi beton interminabile?

    Se uită cu miopie în ecrane

    Asta e
    2 3
  • carcotasu
    Probabil pretul va fi foarte mare, obscen de mare. Dupa cum ne-a obisnuit cu celelalte produse (in special camere foto si telefoane) cel mai probabil masina va avea microtranzactii. Da, ca la jocuri dar si cum au cei de la BMW si Mercedes (pentru ca vor vrea sa se bata cu cei mai mari din prima) microtranzactii pentru deblocarea anumitor caracteristici. Pas.
    2 0
  • Testarossa
    Bun, miopie, scumpa etc....

    Da' vrei autonomie, iarna se reduce autonomia bateriei de parca ai da o gaura in ea si ar curge solidul din ea. Si masina e plina de ecrane...care merg cu "aer", joac-o p-asta! Pai de vina e multimea. Ce vrea multimea? Ecraneeeeee :)). Tai doua ecrane si mentii doua retrovizoare clasice cu oglinda. Asta numa' asa de incalzire :) Se vrea?

    Ma bucur pt Sony, sunt fan la electronice. Dar interiorul masinilor electrice de orice OEM pare ca nu are limita energofaga.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru