Chevrolet Corvette Z06 - primele imagini cu versiunea performantă a coupe-ului american

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 12.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini oficiale cu versiunea Z06 a noului Chevrolet Corvette Stingray au ajuns pe internet înainte de prezentarea modelului la Salonul Auto de la Detroit.

Chevrolet a anunțat prezentarea versiunii performante Corvette Z06 pentru Salonul Auto de la Detroit. Prezentarea oficială a modelului va avea loc luni, 13 ianuarie, dar primele imagini au ajuns deja pe internet stricând surpriza americanilor. Noul Corvette Stingray Z06 adoptă un look extrem de agresiv datorat numeroaselor elemente aerodinamice din fibră de carbon. Imaginea cu interiorul noului model ne dezvăluie faptul că versiunea Z06 va avea clapete pentru schimbarea treptelor de viteză.

În ceea ce privește performanțele noii versiuni Corvette, se știe deja că puterea va fi de 620 CP, iar cuplul maxim va atinge 880 Nm. Sursa acestor cifre va fi fie un motor V8 aspirat de 7.0 litri, fie un propulsor V8 supraalimentat de cilindree mai mică. Toate aceste detalii vor fi clarificate în cadrul prezentării oficiale de la Detroit ce va avea loc mâine începând cu ora locală 9.30 (16.30, ora României).

Via worldcarfans

Comentarii (13)

  • someone
    dupa cuplu pare a fi turbo( sau supraalimentat )...dupa aspect e bestial.
    19 4
  • O daa, asta da. Cred ca o sa fie Supercharged ca asa era scris pe lateral. E cam mult pentru 7 litri - 620CP. Știu ca ultimul CRATE 572HEMI , natural aspirat are 650CP și 900Nm ( adica din 9.3 litri). Iar Viper are 8.4 litri si are 640CP si 813Nm. Deci 7 litri N/A nu cred ca va fi, la asa cifre.

    Așteptam pe viitor un raspuns din partea lui Dodge Viper.
    13 8
  • Ca sa nu o lungesc. Masina asta este doar pt cunoscatori si cei care ii cunosc calitatile, nu pt orice pustan de club care conduce o coaja pe roti dizel cu sigla Bavareza. Ce-i drept GT-R are niste rivali pe masura, si asta doar din partea americanilor.

    Acum sa curca voturile negative va rog....
    25 26
  • @someone: Nu e numaidecat sa fie turbo ca sa faca cuplu mare.
    10 11
  • Pe alte site-uri se specula ca motorizarea va fi un V8 de 6.2 supraalimentat.
    5 2
  • Pai n-o mai lungi, te cheama robert si esti foarte prost
    19 12
  • tigershark
    Wow! Masina asta arata fantastic,pune in umbra cu usurinta majoritatea supercarurilor europene si asiatice.
    GM mai face si greseli,dar din cand in cand scoate din ''cuptor'' adevarate capodopere auto,precum acest Z06.
    9 6
  • inexorabil
    Fraţilor, unde este adevărata versiune de performanţă, ZR1 ??? Nu s-a mai luat în vedere?! O fi bun şi fiabil 7.0 V8 aspirat, dar valenţele maximum sportive ale lui Corvette nu se probează decât printr-un 6.2 V8 supercharged! Normal că n-aş admite omiterea lui ZR1, caz în care ar putea profita...Viper, cine altul? Purtătorii ilegali de creier din RC parcă ar fi venit de pe planeta Krypton. Nu înţeleg ce se întâmplă cu ei...Un alt motiv de îngrijorare: cum de îndrăznesc să priveze nava-amiral a lui Cadillac (XTS) de o cilindree pe măsură şi mai ales de hipertradiţionalul V8 ?!? Şi când asta? Tocmai când Caddy împlineşte 100 de ani de glorioasă domnie V8, prima generaţie fiind chiar selectată pentru Top 10 Motorizări ale secolului XX de către Ward's AutoWorld, etalonul global al presei de specialitate. Eu înţeleg omeneşte că Măriuca (Barra) de-abia s-a instalat în funcţie, dar, deoarece provine din mediul ingineresc şi s-a dedicat lui GM încă din tinereţe, deja mă aşteptam să iasă în prim-plan, mai ales că ZR1, V8-ul lui Caddy, eliminarea pripită a lui Chewoolet din Europa, favoritismul excesiv faţă de Opel, lipsa prelungită a unei divizii de "utilitare" de rezonanţă mondială, depersonalizarea lui Buick sau eventuala pregătire a lansării unui nou Grand National nu înseamnă fleacuri de lăsat la lâncezit prin sertare...Mă rog, să-i acordăm răgazul cuvenit (poate încă nu i s-a răcit cafeaua), fiindcă, nu-i aşa?, răbdarea este mama virtuţilor...
    6 10
  • @inexorabil:
    Eu cred ca ZR1 va veni, dar de-abia s-a lansat C7 "normal", lasa-i mai usor.

    XTS-ul, chiar si cu cele 2 optiuni de V6, nu duce lipsa de putere sau cuplu si nu pt putere i-ar trebui un V8, ci pt ca asa ar fi frumos pt un model din clasa de lux, la fel cum ar fi frumos sa aiba si un V12, e o chestie de prestigiu, mai ales daca au in vedere a concura cu tripleta. Cine stie, poate s-au avut in vedere si normele de mediu care devin tot mai dure, mai ales in anumite state cheie, precum California.
    11 1
  • inexorabil
    @mntsn, nu pot să te contrazic; înţeleg la ce te referi. Gândeşte-te însă la o situaţie ipotetică de genul următor: mă declar un mare iubitor şi ocrotitor al mediului, astfel că mă orientez către downsizing sau către hibride/100 % electrice (sau către SkyActiv, dacă tot am lăudat ideologia Mazdei), dar, atunci când descind în mijlocul naturii, la un grătar, las în urma mea un munte de deşeuri, predominant plastice...Sau: dacă sunt împroprietărit cu un petec de pădure, pun drujba pe ea, ca să vând lemnul. Sau: îmi cumpăr casă nouă în cartierul rezidenţial, construit în dauna unui fost spaţiu verde. Dar nu contează, căci maşina mea este campioană la emisii reduse sau nu le cunoaşte chiar deloc, datorită unei motor "eco-trendy" :)
    2 3
  • inexorabil
    Pardon, unui motor, nu unei motor. AM, faceţi corectura de rigoare şi apoi eliminaţi această menţiune.
    1 1
  • @inexorabil: slabe sanse ca un ecologist care-si cumpara din principiu o masina prietenoasa cu mediul sa se dedea la ce zici tu mai sus.
    4 0
  • AndreiRN
    Ecologisti au Tesla care lasa cam pe multi in urma chiar si la capitolul sportivitate.
    Corvette este o jucarie cu traditie si pt puristi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru