Chevrolet Malibu se pregăteşte deja de un facelift prematur

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dan Ackerson, preşedintele executiv GM, a confirmat un facelift prematur pentru Chevrolet Malibu. Se pare că modelul nu se descurcă excelent în segment şi are nevoie de un impuls.

Deşi au trecut doar 18 luni de la lansarea sa mondială şi doar patru de la cea europeană, Chevrolet Malibu se pregăteşte deja de un facelift. O anunţă chiar Dan Ackerson, preşedintele executiv General Motors, care susţine că vom vedea o serie de modificări importante, gata să fie introduse spre sfârşitul anului viitor.

Decizia vine după ce vânzările nu au fost chiar conform aşteptărilor, iar dealerii au pus sub semnul întrebării capacitatea lui Malibu de a se lupta în segmentul mediu, un segment extrem de disputat.

Urmareste Automarket
”Vom opera un facelift pentru jumătatea carierei modelului.
Nu va fi dramatic şi va fi introdus cam în această perioadă a anului viitor. Modificările vor afecta partea frontală”
, a declarat Ackerson. Tot el a recunoscut că a grăbit acest facelift, care ar fi trebuit să sosească în mod normal după 3 ani de la lansare.

Ackerson se arată încrezător totuşi în potenţialul maşinii: ”Sunt de părere că este un model reuşit. Se va descurca bine. Este însă un segment dur în care trebuie să avem succes. Vom vedea pe parcurs cum ne descurcăm.”

În luna octombrie, vânzările lui Malibu au crescut uşor, cu 4%, până la 189.094 exemplare.

via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Daca ne gandim ca in anii 50-60 fiecare producator american facea facelift la fiecare model anual din cauza concurentei sau chiar apareau modele complet noi la 2-3 ani nu e ceva neobisnuit. Oricum fata de ce ofera concurentii in America, ca design exterior Malibu e peste ceilalti.
    14 2
  • Masina asta chiar este FRUMOASA! Cei de la GM au procedat cat se poate de intelept folosind doar platforma de la Insignia si mai nimic din design-ul interior sau exterior al acesteia.
    In opinia mea produsele Chevrolet pentru Europa chiar au dobandit o identitate clara de marca, in timp ce Opel se zbate de ani buni pentru a o gasi.
    11 7
  • Masina e destul de frumoasa,ca design exterior e peste majoritatea modelelor concurente din Europa.
    Pacat ca Ford nu aduce prea curand noul Mondeo in Europa,personal o gasesc cea mai frumoasa masina din segment.
    11 5
  • E frumoasa ,insa un pic cam prea scumpa pt imaginea chevrolet in europa, la aceasta clasa ,vs all.

    Poate niste reduceri la modelele pre facelift le-ar aduce ceva vanzari.
    Un pret la granita a 20 mii euro ar fi mai usor de acceptat.
    10 7
  • Nu sunt singuri, cei de la Honda au modificat la abia 1 an de la lansare modelul Civic destinat pietei din SUA. Asta pentru ca a fost conceputa mult prea mult cu gandul la reducerea costurilor si clientii fideli au reactionat foartre urat.
    8 1
  • Dane taica (nu tu @dan, ci Dan Ackerson :) ), Malibu "nu prea se descurca" fiindca ati ramas tot batuti in cap; intelegeti odata ca trebuie sa destinati toata gama Chevrolet pentru Europa, nu doar cateva modele "low-cost" de la GM Korea, in ideea ca lumea sa aiba si de unde alege, si ca sa familiarizeze mai bine cu marca......
    Pe de alta parte, ce facelift sa "operati", ba, din moment ce masina arata traznet ?! Oricum o s-o "modificati" in 2013, cand o veti produce si in Korea plus China......
    Pe bune, va tacaniti in cladirea aia mamut din sticla, mai deschideti geamurile pentru aerisire. Noroc ca am nervii tari......
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru