China inaugurează cel mai înalt pod rutier din lume: mașinile trec la peste 560 de metri deasupra unui râu pe un pod construit în doar trei ani

de Mircea Meşter
Sambata, 31.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Podul Beipanjiang devine din această săptămână cel mai înalt pod rutier construit pe Glob. Lung de peste 1.3 kilometri, acesta le permite mașinilor să ruleze pe patru benzi la o înălțime maximă de 564 de metri deasupra unui râu.

După ce acum cinci ani au inaugurat cel mai lung pod peste apă, o realizare inginerească de peste 40 de kilometri care străbate un golf maritim, chinezii se laudă la acest final de an cu o nouă reușită de excepție. Podul rutier Beipanjiang devine începând de astăzi cea mai înaltă construcție de acest tip din lume, mașinile trecând pe o șosea "agățată" la 564 de metri deasupra râului Beipan într-o provincie muntoasă din sud-estul Chinei.

Podul a fost construit pentru a lega provinciile Guizhou și Yunnan și va reduce de la cinci la doar două ore timpul petrecut de șoferii care vor să parcurgă distanța dintre orașele Liupanshui și Xuianwei.

Podul Beipanjiang le oferă șoferilor câte două benzi pe sens, iar lungimea sa totală este de 1341 de metri. Proiectat și construit în întregime de o echipă de ingineri chinezi, podul a fost ridicat și dat în folosință în mai puțin de trei ani de la începerea lucrărilor.

Un amănunt interesant este faptul că podul Beipanjiang detronează în topul celor mai înalte șosele suspendate o altă construcție din China.

Până acum, lider în acest top era podul Sidu, care le permite mașinilor să treacă la o înălțime de 500 de metri peste râul cu același nume.

via Bloomberg

Comentarii (3)

  • Sa mai radem de....chinezi.
    4 0
  • De chinezi râd numai prostovanii, ignoranții și spălații pe creier.
    7 2
  • nestiutoru'
    l-au facut cumva cu Bechtel ?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru