Chinezii de la BYD au depășit Tesla în vânzările de mașini electrice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză BYD a devenit, oficial, cel mai mare producător de mașini electrice în primele 6 luni ale anului. Constructorul asiatic depășește, astfel, Tesla, după ce a vândut 641.350 de mașini electrice și hibride.

După primele 6 luni ale lui 2022, Tesla a fost depășită, oficial, de către chinezii de la BYD ca cel mai mare producător de mașini electrice din lume. Astfel, în prima jumătate a anului, BYD a reușit să vândă 641.350 de mașini, în timp ce Tesla a vândut doar 564.000 de vehicule la nivel mondial.

Pentru BYD, aceasta reprezintă o creștere enormă, de 314.9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat, însă, că nu toate cele 641.350 de mașini vândute de constructorul chinez au fost electrice. Unele dintre ele au fost și hibride cu încărcare la priză, deoarece, în China, vehiculele electrice, hibride PHEV și cele cu hidrogen sunt încadrate într-o singură categorie pentru vehicule cu energie alternativă.

Chiar dacă Tesla a pierdut teren față de BYD în primele 6 luni, compania lui Elon Musk se bucură de o creștere de 46% față de aceeași perioadă a anului trecut. Unul dintre factorii care au dus la această creștere este reprezentat de inaugurarea noii uzine Tesla din Germania.

BYD estimează că va reuși să vândă între 1.1 și 1.2 milioane de vehicule electrice, hibride și cu hidrogen până la finalul anului.

Dintre acestea, circa 600.000 de mașini vor fi electrice și între 500.000 și 600.000 de vehicule vor fi PHEV. În luna iunie, BYD a vândut 134.036 de mașini electrice și hibride cu încărcare la priză, o creștere de 224% față de aceeași perioadă din 2021.

Cel mai bine vândut model al constructorului chinez în iunie a fost BYD Song, cu 32.077 de unități comercializate.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • Carscoops zice că: "BYD can officially lay claim to being the global leader in new energy vehicles (NEVs) on the back of surging sales this year." Deci, poate pretinde.
    AM: "Compania chineză BYD a devenit, oficial, cel mai mare producător de mașini electrice..."
    Chestie de nuanță. De fapt se compară mere cu dude.
    12 3
  • "Compania chineză BYD a devenit, oficial, cel mai mare producător de mașini electrice în primele 6 luni ale anului."
    "Trebuie menționat, însă, că nu toate cele 641.350 de mașini vândute de constructorul chinez au fost electrice."
    Automarket strikes again. :)))))))))))))))
    19 12
  • E o nuanță. Ăștia au explodat.
    Nu spune nimeni că Tesla n-are voie să vândă hibride sau termice.
    Au expirat frumos brevetele Tesla. La anul va fi jale.
    17 6
  • De la anul zero subvenții in China pentru electrice si la fel se va întâmpla si prin Europa. Din cele aproximativ 1,4 miliarde masini de pe planeta asta nici 1% nu sunt electrice. Anul trecut sub 10% din mașinile cumparate au fost electrice. Nu cred ca se va depășii 20% anul acesta si nu mai cred in salturi spectaculoase din 2023 excepție China, unde bula va mai tine pana in 2024. Dacă nu se ieftinesc si restul poveștii (încărcare, autonomie, infrastructura etc.) se va atinge un platou in 2025.
    Așa zice globul meu de cristal ;)
    9 4
  • Bula s-a spart deja. Creșterea dobânzilor distruge cererea. Eu spuneam că e jale pentru Tesla.
    7 2
  • De zece ani, cel putin, e jale pentru Tesla.
    2 9
  • @briliante
    Ai comandat și tu șaibăr trac?
    Cum mai stă cu capitalizarea producătorul de marote subvenționate?
    Am văzut că au scos acum o remorcă pentru încărcare_care nu va fi comercializată. Ne-au arătat-o doar ca să ne minunăm împreună, toți agaricii tehnologiei uzate moral.
    8 0
  • BYD a inclus şi PHEV şi deci cam dă cu virgulă că au întrecut Tesla
    1 7
  • Mircea Badea
    astia nu au problemele cu cipurile, desi se mai covideaza aiurea uneori.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru