Chinezii de la Geely au intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare mozaic format din mașini

de Florin Ardeleanu
Marti, 16.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Geely a reușit o performanță demnă de Cartea Recordurilor. Chinezii au organizat cel mai mare mozaic format din mașini pentru a celebra Anul Nou Chinezesc.

Anul Nou chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor și are o vechime de 4000 de ani. Cunoscută și sub denumirea de Festivalul Primăverii, sărbătoarea începe de obicei în prima zi din prima lună a calendarului chinezesc.

În 2021, această zi a fost 12 februarie. Animalul care guvernează noul an chinezesc este bivolul (de metal). De unde și imaginea care i-a inspirat pe chinezii de la Geely.

Geely, gigantul care deține, printre altele, Volvo și Lotus, a marcat această trecere cu cel mai mare mozaic format din mașini.

Pentru asta, chinezii au pus laolaltă 750 de exemplare Geely Emgrand și a durat mai bine de 30 de ore pentru a forma capul uriaș de bivol. Performanța a fost certificată de Guinness World Records.

Pentru a stabili acest nou record, mașinile trebuiau aranjate astfel încât să formeze un model care poate fi recunoscut. Distanța dintre ele nu avea voie să depășească 20 de centimetri, iar mozaicul trebuia să acopere o suprafață minimă de 3.000 de metri pătrați.

La final, opera chinezilor de la Geely a măsurat 7.070 de metri pătrați, așadar un nou record mondial.

via Guinness World Records

Comentarii (2)

  • LEXMARK
    In germana dc nu gresesc Geely se traduce Mercedes, corect?
    14 0
  • inexorabil
    Prima dată mi s-a părut că scrie “au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare calitate remarcată la maşini”.
    De! În ziua de astăzi, fiecare vede, gândeşte, simte şi grăieşte numai ceea ce îi place :D

    Aşa, de curiosité, am parcurs rapid gama de modele ghili. Am picat pe spate: ce frumuseţi răpitoare! Una şi una. Cum le-au conceput designerii? În concediu, între două cafele şi două fursecuri? Oricum, sigur i-au înfluenţat suedezii de la Volvo, care este tari la toate capitolele, nu ca nemţii ăia corupţi, mincinoşi şi prădători de clienţi.

    “Băăă, dar produsele Geely sunt încă tributare M.A.I. Nu te bucuri?”. Absolut! Cum să nu? Ca să rămânem tot în zonă, ţin să vă amintesc că Brilliance BS6 şi Chery Amulet au fost cele mai sigure maşini; păcat că n-au ajuns şi pe-aici.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru