Chinezii mai lansează o electrică futuristă. Mașina promite o autonomie de 705 kilometri

de Tiberiu Safta
Vineri, 08.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Human Horizons a publicat imagini cu noul lor model de serie electric, numit HiPhi Z. Acesta are un design futurist, cu multiple lumini LED integrate în caroserie. Noul model promite o autonomie de 705 kilometri și performanțe înalte.

Acesta este noul HiPhi Z, un model produs de chinezii de la Human Horizons. În ciuda aparențelor, acest model nu este un concept sau un prototip, ci un model de serie electric. Compania descrie noul HiPhi Z ca fiind un vehicul „care arată, se simte și se conduce ca o mașină de 20 de ani din viitor”.

Tema futuristă este oferită de caroserie, în care sunt integrate o multitudine de lumini și panouri cu iluminare LED. De fapt, modelul conține 4066 de LED-uri individuale, care interacționează cu pasagerii, alți șoferi și chiar cu lumea înconjurătoare. Luminile pot afișa inclusiv mesaje, cum ar fi „Welcome”, atunci când șoferul și pasagerii se urcă în mașină.

Chiar și portierele modelului au integrată o tehnologie care pot detecta precis pozițiile persoanelor și a cheii. Asta pentru ca ușa să se deschidă automat la timpul și unghiul optim.

Ca design, HiPhi Z este asemănător unui coupe cu 4 uși și are un aspect ascuțit și agresiv. Partea din spate este configurată în două părți la nivel estetic.

Partea de sus se termină odată cu plafonul, iar partea inferioară oferă senzația unei caroserii alungite. Mașina este dotată cu aerodinamică activă, cu ajutorul eleronului spate și al grilei, care își schimbă pozițiile în mers pentru a optimiza eficiența aero.

Tema futuristă este prezentă și în habitaclu, care conține, la rândul său, lumini ambientale LED amplasate în zona portierelor și a planșei de bord. Ecranul central este montat pe un suport care poate fi reglat în 8 direcții. Orientarea ecranului poate fi schimbată în modul portret sau landscape.

De asemenea, HiPhi Z vine dotat cu un sistem de inteligență artificială, care poate regla elemente precum temperatura, volumul radio și iluminarea ambientală după preferințele șoferului.

HiPhi Z poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde și promite o autonomie de 705 kilometri, mulțumită unei baterii de 120 kWh. Compania nu a oferit mai multe detalii despre propulsor. Mai mult, modelul este echipat cu suspensie pneumatică și adaptivă, roți spate viratoare și un sistem semi-autonom de conducere.

Cel din urmă sistem funcționează cu ajutorul a 34 de senzori și a tehnologiei LiDAR. Mașina se poate parca singură și poate fi inclusiv chemată printr-o aplicație smartphone.

Comenzile pentru noul HiPhi Z au fost deja deschise în China. Prețul mașinii este cuprins între echivalentul a 88.100 de euro și 117.500 de euro. Mașina va fi prezentată public la Salonul Auto de la Chengdu, în august.

via Carscoops

Comentarii (14)

  • Mircea Badea
    noul sclass..mult mai misto si mai avansat. pare ca urmatoarea masina va fi chinezeasca originala.
    9 4
  • Pana nu fac toată caroseria leduri nu ma impresionează nimic… la fel si la interior. Kitsch total!!!
    7 11
  • Avem nevoie de inteligenta artificiala sa regleze temperatura, volumul si intensitatea luminii ambientale? Adică ne citește gândurile? Prea se folosesc cu ușurintă anumiți termeni…
    13 4
  • Dar când și-a pus destepul vizionar televizorul în mașina amorfă , toți au văzut viitorul.ei bine, asta-i viitorul
    8 1
  • Mircea Badea
    dar la mertz nu te deranjeaza ambientala? asta fiind mi avansata banuiesc ca se poate si opri daca vrei. e mai serioasa decat mertzul si altele...le da clasa, toti trebuie sa ia notite de la chinezi de acum incolo..
    6 5
  • Mircea Badea
    sincer sunt un pic uimit chiar, pare un delorean contemporan..
    5 2
  • Există în producție mașini mai futuriste decât asta. Iar aia cu luminile ambientale care se reglează automat... E futuristă rău
    5 2
  • ACE - Craiova
    Autonomia masinii, de 705 km, in ciclul de masurare chinezesc (CLTC), inseamna cam 500 km in ciclul WLTP...
    10 1
  • da niste exemple, tot pe la pretul asta si care chair vor aparea in curand, de serie..

    ps: aduce un pic a i8..
    3 2
  • Numai mincinoşi, chinezii aceştia....

    Baterie mamut care doar declarativ ajunge la 120 kwh şi chestia cu autonomie 705 km , adică un 17 kwh la suta de km?

    La vale poate...

    Baterii 777
    2 6
  • @ 09.07 ora 20:16
    Desigur, ai Porsche Taycan E de la 88.000. Care e mult peste chinezăria asta cu zorzoane ca pomul de Crăciun.
    3 2
  • Din momentul în care toată tehnologia a fost transferată de Occident în China proști ar fi să nu o folosească pentru propriul interes. Și chiar să mai adauge ceva ce a scăpat la ăștia ca să o perfecționeze. Ne place sau nu se pare că avem noi Șefi (și Comuniști pe deasupra).
    4 1
  • Taycan GTS (3,7 s/100 km) pleaca de la 130.000 euro.
    2 5
  • @12:04
    Așa, și?
    Una-i una, alta-i alta.
    91.890,61 euro preț de catalog, model de bază. Cine a zis de GTS?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru