Chinezii prezintă un nou sedan electric pentru Europa, cu autonomie de 570 de kilometri

de Tiberiu Safta
Joi, 31.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză BYD a prezentat noul sedan electric Seal pentru piața din Europa. Noul model asiatic este disponibil în două versiuni, dintre care una oferă o autonomie de 570 de kilometri.

Chinezii continuă ofensiva de modele electrice pe piața din Europa. De această dată, producătorul chinez BYD a dezvăluit modelul Seal în specificația pentru Bătrânul Continent. Noul model este un sedan electric de clasă medie, cu un design simplu și fluid. De altfel, modelul măsoară 4800 de milimetri în lungime, 1875 de milimetri în lățime și 1460 de milimetri în înălțime. Ampatamentul are o lungime de 2920 de milimetri.

Pentru Europa, noul BYD Seal va fi disponibil în două versiuni: Design și Excellence-AWD. Ambele versiuni vin echipate cu o baterie de 82.5 kWh, însă versiunea Design primește un singur motor electric, care antrenează roțile din spate și care dezvoltă 313 cai putere. În această configurație, Seal promite o autonomie de 570 de kilometri.

Cea de-a doua versiune primește două motoare electrice, de unde rezultă tracțiune integrală. Motoarele produc împreună 530 de cai putere, însă autonomia este mai mică, de 520 de kilometri.

Noul model va putea trage un curent de până la 150 de kW la o priză de încărcare rapidă, iar repriza de încărcare de la 30% la 80% durează 26 de minute.

Deocamdată, BYD nu a anunțat prețurile noului model pe piața europeană, însă vânzările vor începe în ultimul trimestru din 2023.

via BYD

Comentarii (5)

  • Autonomia e dupa standardul chinezesc sau WLTP? E diferenta de vreo 20%.
    4 1
  • Ajunge in europa cu pret dublu.
    Sa le tina la ei in china de jepati.
    2 15
  • Banditos
    pretul in Europa TREBUIE sa fie mai mare decat cel de pe piata chineza: transport, taxe vamale si, mai ales, rata de profit stiindu-se faptul ca nici BYD nu prea obtine profit per unitate vanduta pe piata domestica
    5 1
  • De când se ia ca reper încercarea 30-80% că și timp? Parca producătorii declarau 20-80%.
    4 0
  • @adigo1, Ce te miri, am văzut pachete de unt Napolact bio (verzi) de 180 gr., tabletele de ciocolată Heidi au 80 de gr., etc. Numai țepe peste tot.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru