Cicatricile Războiului: geniștii au dezamorsat o bombă de 250 de kilograme găsită sub fabrica VW din Wolfsburg

de Mircea Meşter
Miercuri, 13.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Transformată în uzină militară în timpul celui de-al doilea Război Mondial, fabrica Volkswagen din Wolfsburg a fost un obiectiv strategic și țintă a atacurilor aeriene ale americanilor. Iar unele bombe sunt încă găsite neexplodate aici.

Muncitorii de mentenanță ai uzinei Volkswagen din Wolfsburg și 600 de locuitorii din zonele apropiate acesteia au fost evacuați în cursul zilei de duminică pentru ca geniștii să dezamorseze o bombă de 250 de kilograme găsită la marginea fabricii, într-o zonă de șantier. 

Conform informațiilor care vin din Germania, neutralizarea expozibilului s-a realizat fără probleme. Bomba neexplodată a fost găsită din întâmplare, ea fiind unul dintre proiectilele aruncate de armata americană în al doilea Război Mondial deasupra fabricii din Wolfsburg, care în timpul confruntărilor militare de la mijlocul secolului trecut producea vehicule militare pentru utilizate de germani și de aliații săi. Nu este prima bombă găsită în zona fabricii Volkswagen din Wolfsburg, experții germani descoperind mai multe astfel de proiectile în cei 71 de ani scurși de la finalul Războiului.

Uzina care produce modelele Golf, Tiguan și Touran este una dintre cele mai mari deținute de Grupul Volkswagen, ocupând o suprafață de trei ori mai mare decât cea a statului Monaco.

Fabrica Volkswagen din Wolfsburg are 60.000 de angajați în condițiile în care orașul Wolfsburg găzduiește 125.000 de locuitori.

via ndtv

Comentarii (3)

  • aleics
    Ii ajung blestemele ?
    11 16
  • Fix blestemele țaței Leana din Caracal.
    7 9
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Dacă ar fi explodat ar fi fost o cădere triumfătoare a mărcii lui nea hitler. Așa rămân în continuare cu țigăneala.
    10 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru