Citroen a fost partenerul oficial al Raliului Sibiului

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 20.07.2009
Cel mai dur raliu din Romania a beneficiat de aportul unor exemplare C-Crosser care au jucat rolul masinilor de asistenta.

Citroen Romania a fost si in acest an unul dintre partenerii principali ai Raliului Sibiului, cea mai dura si spectaculoasa etapa pe macadam din Campionatul de Raliuri al Romaniei. Patru exemplare Citroen C-Crosser au fost folosite de directorul cursei si de membri din echipa de organizare si au parcurs aproape 300 kilometri, dintre care 90,4 kilometri de proba speciala pe macadam.Pentru a face fata celor mai dure probe speciale din competitia interna, cele patru modele Citroën C-Crosser au fost echipate cu pneuri BF Goodrich All Terrain si Michelin 4x4 Synchrone.

"Din cei 39 de piloti inscrisi in Raliul Sibiului, doar 19 au ajuns la sosire. Acest lucru spune totul despre duritatea traseului de la Sibiu. Toate cele 4 modele Citroen C-Crosser au parcurs acelasi traseu si au ajuns la sosire fara probleme, ceea ce a fost extrem de important pentru ca de acest lucru depindea securitatea raliului", a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

In afara modelului C-Crosser, flota folosita la Raliul Sibiului a fost completata cu modelele: C1, C2, C3, C3 Picasso, C4, C4 Picasso, C4 Grand Picasso si noul Citroan C5 si Citroën C6 , care au fost dedicate invitatilor VIP.

Simon Jean-Joseph, responsabil competitii clienti Citroen Racing, si Philippe Bugalski, pilot de teste Citroen Racing, au fost invitatii speciali la editia din 2009 a Raliului Sibiului.

Fostii campioni de raliuri au prezentat oficial noua competitie Citroën Racing Trophy, o competitie dedicata tutuor pilotilor care concureaza pe masini Citroën C2 R2 Max si Citroën C2 R2. Simon Jean-Jospeh si Philippe Bugalski s-au implicat si in campania de strangere de fonduri pentru Fundatia Hospice "Casa Sperantei" Brasov inititiata de organizatorul raliului. Reprezentantii Citroën Racing si-au donat camasile de echipa cu autograf, acestea urmand a fi scoase la lictitatie de catre organizator.

Citroen Romania va fi partenerul oficial al raliului si in 2010, atunci cand Raliul Sibiului va deveni etapa internationala. Raliul Sibiului 2010, programat in perioada 15 – 18 iulie, a fost inclus in calendarul etapelor eveniment al Intercontinental Rally Challenge (IRC), a doua competitie ca importanta, la nivel mondial, in lumea raliurilor.

Comentarii (3)

  • Adrian
    sponsoriazare
    Intotdeauna m-am intrebat ce fac cu masinile dupa ce termina sponsorizarea.Le vand cumva ?
    Poate imi raspunde Mircea,el stie mai bine.
    1 0
  • mircea
    @Adrian
    Pai sunt masinile celor de la Citroen. Nu inteleg de ce sponsorizare e vorba :) Daca e vorba de masinile de test si de cele de asistenta, da. Ele sunt vandute ca masini second-hand la preturi foarte bune de catre importator.

    De obicei, loturile second se anunta din timp.
    0 0
  • Adrian
    citroen
    Deci sunt vandute second hand.Am inteles.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru