Citroen anunță o nouă motorizare hibrid pentru C5 Aircross

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C5 Aircross va putea fi comandat și într-o versiune cu sistem de propulsie hibrid cu 136 de cai putere. Ansamblul integrează o transmisie automată cu 6 rapoarte și dublu ambreiaj.

Pe lângă versiunile convenționale, Citroen C5 Aircross este disponibil și alături de motorizările plug-in hybrid cu 180 și 225 de cai putere. Acestea din urmă reprezintă 40% din totalul vânzărilor de C5 Aircross.

Acum, constructorul francez de automobile anunță o nouă versiune electrificată pentru acest model. Este vorba despre C5 Aircross Hybrid 136, cu sistem de propulsie hibrid.

Ansamblul este compus dintr-o unitate termică, pe benzină, cu 136 CP și 260 Nm, motor electric de 28 CP, demaror cu curea alimentat la 48V și o baterie litiu-ion de 48V și capacitate disponibilă de 432 Wh.

Sistemul de propulsie este conectat la o nouă transmisie electrificată, cu dublu ambreiaj (e-DCS6) și 6 rapoarte.

Potrivit Citroen, noul C5 Aircross Hybrid 136 poate efectua, în oraș, până la 50% din călătorii în modul pur electric. Economia medie de combustibil este de 1 litri/100 de km, comparativ cu motorul pe benzină PureTech 130.

Noua versiune este disponibilă, în continuare, în nivelurile de echipare Feel, Feel Pack, Shine și Shine Pack, iar printre dotări regăsim inclusiv scaunele Citroen Advanced Comfort.

Instrumentarul de bord are o grafică specifică: vitezometru în culoarea bleu, pentru indicarea rulării în modul 100% electric, este indicat fluxul de energie al motorului hibrid, nivelul de încărcare al bateriei și procentul distanței parcurse în modul electric.

Noul Citroen C5 Aircross Hybrid 136 va ajunge în reprezentanțe în al doilea semestru al anului 2023.

via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru