Citroen C4 Picasso își schimbă numele în C4 Spacetourer și primește cutie de viteze automată cu 8 trepte: consumul, mai mic cu 7%

de Daniel Popescu
Joi, 05.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen oferă cutia de viteze automată EAT8 cu 8 trepte și pe C4 Spacetourer, noul nume sub care este comercializat C4 Picasso. Noua unitate este disponibilă împreună cu motorul BlueHDi de 2.0 litri și promite o reducere cu 7% a consumului.

La începutul acestei luni, Citroen a operat o schimbare de nume pentru monovolumul C4 Picasso, care va fi cunoscut la nivel european drept C4 Spacetourer, iar o modificare asemănătoare a fost operată și în cazul lui Grand C4 Picasso.

În plus, constructorul francez anunță acum că cele două modele vor fi disponibile și cu o cutie de viteze automată EAT8 cu 8 trepte. Pentru început, aceasta este oferită doar împreună cu motorul diesel BlueHDi de 2.0 litri, însă producătorul menționează că ulterior va fi introdusă și pe alte unități de propulsie.

Noua cutie de viteze este cu 2 kilograme mai ușoară decât cutia EAT6, iar cele două trepte suplimentare contribuie la o reducere a consumului de carburant cu circa 7%. În plus, Citroen afirmă că nouă cutie de viteze îmbunătățește confortul la volan, mai ales datorită unei optimizări mai bune a cuplului. De asemenea, șoferul are la dispoziție padele pe volan pentru a schimba manual treptele de viteză atunci când consideră că este necesar.

Anul trecut, C4 Picasso și Grand C4 Picasso s-au comercializat în aproape 100.000 de unități la nivel european și au ocupat locul 3 în segment, după Volkswagen Touran și Renault Scenic.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru