Citroen C5 Aircross ajunge și în Europa: SUV-ul constructorului francez va fi prezentat în 24 mai

de Cornel Șocariciu
Luni, 21.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 24 mai, Citroen prezintă publicului din Europa noul C5 Aircross. SUV-ul este disponibil deja pe piața din China, însă fanii de pe Bătrânul Continent mai au de așteptat câteva luni până să-l poată admira pe C5 Aircross în showroom-uri.

Citroen a prezentat C5 Aircross în 2017 în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Începând cu luna octombrie a anului trecut, SUV-ul constructorului francez a fost disponibil doar pentru publicul din China.

În 24 mai, Citroen va prezenta C5 Aircross și în fața fanilor din Europa, acesta urmând să ajungă în showroom-uri începând cu toamna anului curent.

Detaliile de design folosite pe C5 Aircross au fost preluate de pe C3. Astfel, vedem o zonă frontală dominată de liniile grilei și ale blocurilor optice cu LED, un profil care adoptă celebrele Airbumps și un posterior cu stopuri dreptunghiulare și cu o semnătură LED cu aceeași formă geometrică. Conform unor surse apropiate companiei, versiunea dedicată europenilor nu o să sufere transformări majore în dreptul designului.

Pentru interior, Citroen a pregătit un design minimalist, scaune față încălzite și cu funcție de masaj și un ecran tactil cu o diagonală de 8 inch. În plus, C5 Aircross este echipat cu diverse sisteme care vin în spirjinul șoferului, cum ar fi Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning sau Adaptive Cruise Control, în timp ce în off-road funcțiile Grip Control și Hill Assist Descent Control vor fi de asemenea utile. Pentru un confort sporit, Citroen oferă pe C5 Aircross noile suspensii denumite "Progressive Hydraulic Cushions".

Până în acest moment, constructorul francez nu a oferit detalii despre gama de motorizări disponibilă în Europa, însă ne așteptăm să vedem unitățile oferite în prezent de Peugeot pe SUV-ul 5008.

În acest caz, Citroen C5 Aircross ar putea fi echipat cu motoare pe benzină cu puteri cuprinse între 130 CP și 165 CP și cu unități diesel care oferă între 99 CP și 180 CP.

Comentarii (2)

  • Anonim
    Nu arata rau !
    3 0
  • ACE - Craiova
    La anul (2019) se va lansa si varianta CITROEN C5 Aircross PHEV , un model pseudo 4x4, avand o autonomie pur electrica de 60 km (tractiunea electrica se va realiza pe puntea spate) - aidoma PEUGEOT 3008 si OPEL Grandland X....
    O varianta chiar buna ...sa vedem preturile insa...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru