Citroen lansează noul C4 X: are și versiune electrică cu 360 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a publicat primele imagini și informații despre noul C4 X. Geamănul lui Peugeot 408 va fi disponibil, pe anumite piețe din Europa, exclusiv într-o versiune cu zero emisii și 360 kilometri autonomie.

La câteva zile după ce Peugeot a prezentat lumii întregi noul 408, conaționaționalii (și frații de grup) de la Citroen vin acum cu C4 X. "O alternativă la hatchback-urile și SUV-urile convenționale," după îl descriu chiar reprezentanții companiei.

Citroen C4 X are un design exterior specific producătorului din Hexagon. Ca dimensiuni, mașină are o lungime de 4.600 de milimetri, 1.800 de milimetri sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea măsoară 1.525 milimetri, iar ampatamentul este de 2.670 milimetri.

Aerodinamica este foarte importantă, tocmai de aceea caroseria lui C4 X are un coeficient Cx de 0.29.

La interior, pasagerii vor regăsi deja cunoscutele scaune Advanced Comfort, cel mai recent sistem multimedia My Citroen Drive Plus cu ecran central de 10 inch (la fel ca pe C5 X), sistem de iluminat ambiental și sistem de climatizare pe două zone (opțional).

Cu toate scaunele în poziție normală, portbagajul are un volum de încărcare de 510 litri.

Pe unele piețe din Europa, spre exemplu Austria, Belgia, Germania, Olanda sau Portugalia, noul Citroen C4 X va fi disponibil exclusiv într-o versiune electrică.

Denumită e-C4 X, această vine echipată cu un singur motor electric, capabil de 136 CP și 260 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 9.5 secunde (cu modul Sport activat).

Viteza maximă este de 150 km/h.

Din pachet mai face parte și o baterie de 50 kWh care promite o autonomie de până la 360 de kilometri. La o stație rapidă, de 100 kW, bateria ajunge la 80% din capacitate în 30 de minute.

Desigur, în alte țări europene, dar și în Orientul Mijlociu și Africa, clienții vor putea opta, pe lângă această versiune electrică, și pentru motorizări convenționale.

Vor avea la dispoziție unitatea pe benzină PureTech de 1.2 litri în versiuni de 100 (cutie manuală cu 6 trepte) și 130 CP (automată cu 8 rapoarte). Să nu uităm de agregatul diesel BlueHDi, de 1.5 litri, cu 130 CP, alăturat unei transmisii automate cu 8 trepte.

Lista cu sisteme de siguranță include, printre altele Active Safety Brake, Collision Risk Alert, Post Collision Safety Brake, Highway Driver Assist, Adaptive Cruise Control cu Stop&Go, Blind Spot Monitoring System și Active Lane Departure Warning System.

Citroen C4 X și e-C4 X vor fi asamblate la uzina din Madrid, Spania.

Vânzările sunt programate pentru toamna anului 2022.

via Citroen

Comentarii (4)

  • Chevyrolet
    Îmi aduce oarecum aminte de C4 Sedan sau de C-Elysee. Arată ca o mașină chinezească sau ca una low cost.
    7 19
  • Adrian
    Masina asta se vrea SUV, cu multiple utilizari, dar are portbagaj de sedan. Bravo!
    4 2
  • Vara asta in Vama Veche, in parcarea de langa plaga, erau vreo 110 masini Citroen C4 avea cele mai groaznice stop-uri... Ma bucur ca au facut redesign.
    1 2
  • Cornel
    Da, o informatie mai de bun simt, nu se spune ca autonomia este de x km ci.... pana la x km, putin mai aproape de adevar.
    Adica nimeni un certifica daca aceasta presupusa autonomie este obtinuta pe timp de vara, iarna, seara sau ziua, in trafic de oras sau autostrada, pentru ca se va vedea atunci adevarata autonomie
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru