Citroen prezintă un car de război inspirat de vechiul 2CV, pentru filmul Asterix & Obelix: The Middle Kingdom

de Tiberiu Safta
Vineri, 24.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dezvăluit o creație neobișnuită în forma unui car de război. Aspectul trăsurii este inspirat de celebrul Citroen 2CV, iar carul a fost creat special pentru noul film Asterix & Obelix: The Middle Kingdom.

Constructorul francez  se asociază cu una dintre cele mai noi pelicule care rulează în Europa. Citroen ne-a dezvăluit un car de război inspirat de vechiul Citroen 2CV. Acesta este creat special pentru noul film Asterix & Obelix: The Middle Kingdom, care tocmai ce a avut premiera la noi în țară.

Dacă vreți să aflați mai multe despre film, puteți citi o cronică la colegii noștri de la Cinemagia.

Carul de război a fost construit pe parcursul a 3 luni și este confecționat în mare parte din lemn. Trăsura conține și câteva detalii inedite, precum proiectoare amplasate pe plafon în forma unor coifuri galice, sigla nouă vopsită pe roțile confecționate din scuturi reutilizate, un acoperiș din pânză și o suspensie creată din intestine de mistreț.

Citroen a încheiat un parteneriat cu producătorii filmului, Pathé, Trésor Films și Editions Albert René și a furnizat 10 vehicule pentru a fi folosite în timpul filmărilor. Astfel, pe platourile de filmare au fost folosite 3 exemplare ale lui e-C4, 3 exemplare C5 Aircross PHEV, 2 exemplare e-Spacetourer, un Citroen Ami și un exemplar e-Jumpy.

Toate aceste modele sunt electrice sau hibride.

Așa cum spuneam, noul film Asterix & Obelix se poate vedea deja în cinematografele de la noi.

via Citroen

Comentarii (5)

  • In loc sa faca masini de cinci stele Euro NCAP, ca i-au depasit chinezii, astia de la Citroen se tin de prostii. GG.
    13 8
  • Superior
    La ce alegeri "eco" face Europa, cel mai probabil ăsta va fi viitorul auto în zonă.
    16 5
  • Chevyrolet
    Citroën
    Creative Technologie
    10 5
  • chiar_eu
    ala e un fel de uber... carul de razboi arata diferit, se sta in picioare si are acces prin partea din spate.. partea din fata avand un fel de scut... orice copil stie cum arata..
    7 2
  • Cei de la Citroen s-au ocupat excelent de sarcină. Păcat că au pus proiectoarele, ar fi fost cam singurul citroen fără probleme la partea electrică.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru