Comenzile pentru Tesla Cybertruck, oprite în Europa și China

de Tiberiu Safta
Marti, 17.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comenzile pentru camioneta electrică Tesla Cybertruck au fost, oficial, oprite în Europa și în China. Până acum au fost înregistrate peste 1.5 milioane de comenzi pentru viitorul model electric, care va fi produs din 2023.

Tesla Cybertruck este unul dintre cele mai așteptate și controversate modele din istoria recentă a automobilului. Un concept al acestuia a fost dezvăluit, pentru prima dată, în 2019. La doar o săptămână de la acea prezentare, Cybertruck a primit peste 250.000 de comenzi la nivel mondial.

În iunie 2020, numărul comenzilor a ajuns la 650.000. Potrivit site-ului Electrek, noua camionetă electrică a reușit să acumuleze, până în prezent, peste 1.5 milioane de comenzi. În acest ritm, cererea a depășit capacitatea de producție, lucru care a determinat Tesla să oprească toate comenzile în Europa și în China.

Deocamdată nu se știe până când vor fi oprite comenzile pentru Cybertruck în cele două regiuni. Însă, numărul comenzilor de până acum acoperă primii 3 ani de producție ai modelului electric. Inițial, producția lui Cybertruck trebuia să înceapă în 2021. Din cauza crizei mondiale de semiconductori, debutul producției a fost amânat în repetate rânduri, mai întâi până în 2022, apoi până în 2023.

Noul model va fi asamblat la noua uzină Gigafactory din Texas, Statele Unite.

În prezent, comenzile pentru acest model sunt deschise doar pentru clienții din America de Nord. Este posibil ca specificația europeană Cybertruck să difere semnificativ față de specificația standard. Asta ar însemna că modelul va fi mai mic ca dimensiuni și ar putea avea un design diferit față de conceptul prezentat în 2019.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru