Compania falimentară Fisker Automotive a fost cumpărată de un grup de investiții

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 24.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Fisker Automotive și-a declarat falimentul și a fost achiziționată de grupul de investiții Hybrid Tech Holdings pentru doar 25 milioane dolari.

După o lungă perioadă în care situația producătorului american Fisker Automotive a fost incertă, acesta și-a declarat falimentul și a fost achiziționată de către un grup de investiții din Statele Unite. Fisker producea modelul hibrid Karma și a aparținut Henrik Fisker. În vară, primele zvonuri dădeau drept sigură vânzarea companiei către chinezii de la BAIC, dar această vânzare nu s-a concretizat.

Rămasă fără alternative, Fisker Automotive și-a declarat falimentul și a fost achiziționată de un grup de investiții numit Hybrid Tech Holding. Acesta va plăti doar 25 milioane dolari pentru toate bunurile deținute de Fisker Automotive. Fisker a beneficiat de un împrumut garantat de guvernul american în valoare de 192 milioane dolari, din care a recuparat doar 53 miloane. În luna aprilie, Fisker Automotive și-a concediat aproape întreaga forță de muncă.

Noul cumpărător a declarat că va căuta soluții pentru a reporni producția modelului Karma, apreciat de către public, dar care a avut numeroase probleme de calitate și fiabilitate. 

Via worldcarfans

Comentarii (2)

  • Antonov
    Dupa ce si-a luat Justin Bieber una,... au scazut vanzarile ))
    11 0
  • Scorpionu.negru
    Orice om de la cel mai sarac la cel mai bogat are dreptul sa isi spuna parerea. Fiecare vede lucrurile in felul lui....cel care a desenat aceasta masina este cea mai frumoasa pt. el. Se pare ca majoritatea o critica si nu le place. (s bogati si saraci). O mancare scumpa nu e neaparat mai gustoasa ca una asa cum spui tu. La fel si masinile...o masina extrem de scumpa poate sa fie si urata. Sunt multe mancaruri scumpe gustoase si la fel de multe care nu se pot manca. Sunt masini scumpe foarte frumoase si altele cu un design execrabil. Daca asta e parerea ta despre noi, te anunt ca e total gresita. Sigur nu o sa stam sa te schimbam pt. ca oricum ar fi in zadar.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru