Complot german? UE suspectează că producătorii nemți au stabilit ce convertori catalitici să folosească pentru emisii

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 21.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană investighează dacă producătorii germani au stabilit de comun acord ce fel de convertori catalitici să folosească pentru reducerea emisiilor, potrivit unui document obținut de la Audi.

Scandalul Dieselgate în care a fost implicat Grupul Volkswagen pare încă departe de a se încheia, pe măsură ce autoritățile descoperă noi indicii despre amploarea acestuia.

Potrivit publicației financiare Handelsblatt, Comisia Europeană a inițiat o anchetă pentru a afla dacă producătorii auto din Germania au stabilit de comun acord modalitatea în care să micșoreze emisiile.

Totul a plecat de pe o prezentare făcută de Audi care a ajuns în posesia autorităților în urma unor percheziții efectuate la unul dintre sediile Grupului Volkswagen imediat după izbucnirea Dieselgate.

Prezentarea respectivă a fost realizată în august 2010 și menționează că producătorii germani au stabilit la nivel de management să adopte în viitor un anumit tip de convertor catalitic pentru a reduce emisiile. Pentru moment, purtătorii de cuvânt ai Vlkswagen, Audi și Comisiei Europene au refuzat să comenteze informațiile, însă nu este exclus să facă un anunț public pe marginea acestui subiect în perioada următoare.

Informațiile apar la numai câteva zile după ce un angajat Audi a fost arestat de procurorii din Munchen sub acuzațiile de fraudă și reclamă mincinoasă în scandalul Dieselgate.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • asa si....
    .....?
    5 3
  • Este ilegal ca mai mulți producători să colaboreze în vederea folosirii unei componente comune, adică un catalizator?
    5 6
  • razvanis
    Daca intra sub incidenta suspiciunilor de cartel, da
    11 1
  • In USA s-a lasat cu scandal si amenzi uriase. Manipularea pietei prin intelegeri legate de preturi, furnizori, tehnologie etc nu este vazuta cu ochi buni de nici un guvern rezonabil.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru