Conceptul electric Recharge anunță limbajul de design al viitoarelor modele Volvo

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 17.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul suedez de automobile a publicat primele imagini și informații despre conceptul electric Recharge. Acesta anunță direcția de design pentru viitoarele modele Volvo.

Volvo este unul dintre producătorii care militează activ pentru electrificare și, mai ales, pentru protejarea mediului înconjurător. Până în 2030, marca suedeză vrea să aibă un portofoliu format numai din modele cu zero emisii, iar până în 2040 să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Ca să ne facem o idee despre cum vor arăta viitoarele modele Volvo, constructorul din Goteborg lansează acum conceptul electric Recharge. Acesta a fost dezvoltat astfel încăt să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

Trecând peste aspectul exterior, interiorul conceptului Recharge abundă în materiale reciclate, obținute din surse sustenabile. Până și anvelopele Pirelli sunt fabricate din materiale prietenoase cu mediul înconjurător și nu conțin uleiuri minerale.

Un alt obiectiv al producătorului suedez este ca viitoarele modele să emită cu până la 80% mai puțin CO2 decât un XC60 din 2018.

via Volvo

Comentarii (7)

  • Felicit Volvo pe această cale pentru c-au avut curajul să recunoască că un XC40 electric generează cu 70% emisii mai mari, de la producție până la exploatarea de circa 100.000 km, de abia după 200.000 km emisiile scad, dar doar cu 15 %. Când văd planuri cu reducerea cu 80 % a emisiilor, ca să nu mă enervez, mai bine rad.

    Evident, asta este valabil pentru orice electrică, indiferent de marca, de aceea unii producători nu se hazardeaza să treacă doar pe electrice în câțiva ani .
    16 5
  • ce design interior de tren de navetisti.
    Exterior oribil, mai ales spatele.
    6 5
  • Nu-i stres…. este un concept car, adică fără a înțelege corect “tema” cel mai probabil vom interpreta greșit.
    Indiferent de tema acestui concept car, am văzut chestii frumoase, minimaliste și foarte important fără piele… :))
    5 2
  • Mircea Badea
    zici ca e iohAnus pe roti..
    4 4
  • Cu suportul ăla pentru picioare, la locurile din spate, cred că te simți ca la frizerie.
    5 0
  • Seriff
    @Ds, corect:)))))
    1 0
  • https://piataauto.md/Stiri/2021/11/Volvo-recunoaste-ca-productia-modelului-sau-electric-XC40-Recharge-genereaza-70prc-mai-multe-emisii/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru