Concursul de Eleganţă de la Sinaia 2014: 42 de vehicule istorice se prezintă în faţa publicului pe 28 iunie

de Sebastian Toma
Joi, 26.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pasionaţilor de automobile istorice li se pregăteşte un eveniment deosebit la Sinaia în acest weekend, sub forma unui Concurs de Eleganţă, al cărui juriu este prezidat de un cvadruplu câştigător al Concorso d'Eleganza Villa d'Este, Corrado Lopresto.

Esential 1914 este anul de fabricaţie al celui mai vechi vehicul înscris în ediţia 2014 a Concursului de Eleganţă de la Sinaia.
Retromobil Club România organizează ediţia 2014 a Concursului de Eleganţă de la Sinaia. Evenimentul este derulat sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României şi a ajuns la cea de-a patra ediţie derulată în secolul XXI. În cadrul acestui eveniment, care va avea loc sâmbătă - 28 iunie 2014, vor participa 42 de vehicule istorice împărţite pe opt categorii.Un sfert dintre vehiculele participante sunt prezentate în premieră publicului. Juriul care va decide câştigătorul general şi pentru fiecare categorie în parte va fi prezidat de domnul Corrado Lopresto, cel mai important colecţionar italian de vehicule istorice, cvadruplu câştigător al celui mai important concurs de acest gen din lume, ultima distincţie fiind obţinută în 2014.

FEATURE: Fascinaţia eleganţei auto - Concorso d'Eleganza Villa d'Este

El este Corrado Lopresto, cvadruplu câştigător "Best of Show" la Concorso d'Eleganza Villa d'Este.
Colecţionarul italian va prezida juriul de la Sinaia.

Zagato Lamborghini 5-95, o creaţie pentru aniversarea de 95 de ani de existenţă ai companiei milaneze, a debutat la Villa d'Este

Vehiculele selectate de juriul concursului vor fi expuse pe Domeniul Regal Peleş în intervalul 10:00-16:00 şi vor defila prin faţa juriului şi a publicului spectator începând cu ora 11:30 în decursul zilei de 28 iunie. Începând cu ora 18:00, va fi organizată şi o paradă pe bulevardul central al oraşului Sinaia, iar festivitatea de premiere va avea loc o oră mai târziu, în faţa Casino-ului Sinaia. Pe lângă cel 42 de vehicule incluse în concurs, vor participa peste 50 de automobile istorice în cadrul unei expoziţii paralele cu concursul, derulată în parcajul din zona "Economat" din Sinaia.

Mini Superleggera Vision: conceptul unui roadster britanic cu inspiraţie italiană

Urmareste Automarket
Cel mai râvnit trofeu acordat sâmbătă este "Best of Show", dar mai sunt alte şase premii speciale care sunt acordate pe lângă distincţiile individuale, împărţite pe categorii. Printre acestea se numără premiul de restaurare, cel de conservare, pentru cel mai vechi automobil expus, o distincţie din partea publicului, unul sau mai multe premii din partea juriului/sponsorilor şi premiul pentru cea mai mare distanţă parcursă de un participant pentru a ajunge la eveniment.

BMW Zagato Coupe - surpriza bavareză pentru Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Via Retromobil

Comentarii (1)

  • si se anunta cu o zi inainte... organizare tipic romaneasca...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru