Constructorul chinez Lynk&Co ajunge în Europa: mașinile vor putea fi cumpărate sau vor fi disponibile pentru închiriere pe baza unui abonament lunar

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 30.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul Lynk&Co a ajuns în Europa. Pentru moment, chinezii vor oferi doar SUV-ul 01, model dezvoltat pe arhitectura lui Volvo XC40. În plus, Lynk&Co propune și un abonament lunar pentru închirierea mașinilor, dar și un serviciu de car sharing.

Lynk&Co, brandul auto lansat de constructorul chinez Geely care deține și Volvo, a ajuns și pe Bătrânul Continent, iar primul model pe care europenii îl vor putea achiziționa este SUV-ul 01.

Conform oficialilor Lynk&Co, mașinile vor putea fi cumpărate sau vor fi disponibile pentru închiriere pe baza unui abonament lunar. Modelul de afacere cu care chinezii vin în Europa este unul special. Clienții își vor putea face un cont gratuit pe platforma Lynk&Co și vor avea de ales două variante: fie închiriază mașina și plătesc lunar o taxă de 500 de euro, fie achită o taxă doar atunci când doresc să folosească mașina.

Cei care vor alege un abonament lunar vor putea, la rândul lor, să subînchirieze mașina în regim de car sharing, prețul urmând să fie stabilit de cel care oferă acest serviciu.

Pentru clienții care vor să achiziționeze o mașină, chinezii oferă posibilitatea vizitării unor Offline Stores (primul dintre acestea va fi deschis în Amsterdam) sau un sistem de cumpărare online.

Pentru moment, oficialii companiei încă nu au anunțat prețul final pentru SUV-ul 01.

Livrarea va putea fi realizată și la domicilul clienților. În ceea ce privește mentenanța, clienții Lynk&Co vor utiliza actualele service-uri Volvo.

Lynk&Co 01 este un SUV dezvoltat pe arhitectura CMA, aceeași platformă folosită și de Volvo XC40. Mașinile vor fi echipate cu toate opțiunile disponibile în acest moment, iar clienții vor putea alege doar culoarea.

"Soluția noastră este simplitatea. Vrem ca totul să fie cât mai simplu. Avem două culori: albastru sau negru, iar restul echipamentelor sunt standard. Sistemul de car sharing va fi la fel de simplu, ca atunci când alegi să împarți o pizza cu prietenii", a declarat Alain Visser, CEO-ul Lynk&Co.

Comentarii (4)

  • statul comunistoid chinez ne baga la chirie pe tehnica furata din occident...
    5 5
  • cum apare cum ma bag, macar o luna sa vad cum e
    5 3
  • Edikkk
    Nu aș cumpăra ceva făcut în China şi de companii chinezeşti nici să mă pici cu ceară !!

    Sau să îmi fac cont la aplicaţii chinezeşti gen tiktok

    Foarte scumpă, ca dealtfel şi telefoanele Huawei mai nou

    Nu ne interesează.
    4 4
  • Totusi Geely este proprietarul Volvo, iar o parte din tehnologia folosita de Volvo este de provenienta chinezeasca.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru