Primele imagini cu un nou SUV din China. Folosește platforma lui Volvo XC60

de Tiberiu Safta
Joi, 09.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Lynk&Co au publicat primele imagini sugestive cu un nou SUV numit 08. Noul model va împărtăși platforma cu viitoarea generație Volvo XC60, iar prezentarea oficială va avea loc la sfârșitul lui martie.

Lynk&Co, constructorul chinezo-suedez al Grupului Geely, se pregătește să lanseze un nou model pe piața europeană. Cu această ocazie, marca multinațională a publicat primele imagini sugestive cu un nou SUV, botezat simplu 08.

Din primele informații oficiale, noul model va fi înrudit cu viitoarea generație Volvo XC60, datorită unei platforme comune. Alături de asta, Lynk&Co 08 va fi primul model al mărcii care va adopta un nou limbaj de design, văzut în premieră la conceptul The Next Day, prezentat în vara anului trecut. În imaginile oficiale putem vedea o formă neobișnuită a farurilor LED, precum și stopurile foarte subțiri, care înconjoară partea din spate.

Noul Lynk&Co 08 va primi exclusiv motorizări hibride, bazate pe sistemul hibrid E-Motive al mărcii. Acest sistem este compus dintr-un motor pe benzină cu 3 cilindri de 1.5 litri și dintr-un singur motor electric. Propulsorul este cuplat la o cutie automată specială cu doar 3 trepte.

Modelul chinezo-suedez va primi două versiuni diferite.

Prima va fi un hibrid convențional, iar a doua versiune va consta într-un hibrid cu încărcare la priză. Bateria celei din urmă versiuni va putea să tragă un curent de până la 50 de kW.

Noul Lynk&Co 08 va fi dezvăluit oficial în 30 martie. Vânzările vor începe în China, în a doua jumătate a lui 2023, înainte ca noul model să ajungă și în Europa anul viitor.

via Lynk&Co

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru