Constructorul de supercaruri Artega se relansează în toamna acestui an

de Bogdan Mirică
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Frankfurt va marca relansarea mărcii germane Artega. Constructorul și-a încetat activitatea în 2012, iar acum pregătește o revenire cu același Artega GT.

Cunoscut drept unul dintre constructorii de nișă importanți ai Germaniei, Artega a trecut printr-o perioadă dificilă în anul 2010. Foarte aproape de un faliment, Artega a fost cumpărat de un grup de investiții din Mexic, botezat Tesalia Capital. Soarta nu s-a schimbat foarte mult și în 2012 Artega producea ultima sa mașină.

Se pare că germanii au reușit să depășească dificultățile financiare și se pregătesc de o revenire. Ea va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, după cum o confirmă prezența constructorului pe lista expozanților. Artega va dezvălui la salonul german, cel mai probabil, o versiune revizuită a vechiului și unicului său model: GT.

Esential 300 de cai putere va avea viitorul Artega GT.
Acesta va beneficia tot de un motor V6 de proveniență Volkswagen, capabil să producă 300 de cai putere, transmiși doar punții spate prin intermediul unei cutii autmate DSG.

Artega GT va cântări mai puțin de 1300 de kilograme și va fi capabilă să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 4.8 secunde.

Viteza maximă se va opri la 270 de km/h. Prețurile noului Artega GT ar putea porni de la 60.000 de euro.

Citeşte şi...

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru