Artega GT vine in martie si va costa 75.000 €

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.02.2008
Supercarul Artega GT, care a impresionat anul trecut la Geneva si Frankfurt, va costa 75.000 de euro.

Esential

270 de km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Artega GT.
500 de unitati ale modelului Artega GT vor fi produse in fiecare an.
300 de cai putere dezvolta propulsorul V6 de 3.6 litri care echipeaza Artega GT.

La un an dupa lansarea conceptului la Geneva si la sase luni dupa dezvaluirea prototipului final la Frankfurt, Artega GT se apropie de productie. Astazi, oficialii companiei conduse de Klaus Dieter Frers, fost sef la Rolls Royce, au anuntat pretul de pornire pentru supercarul care va fi produs doar in 500 de exemplare anual.

Cei care s-au indragostit deja de sportiva de 300 de cai trebuie sa stie ca pretul de pornire al acesteia a fost fixat la 75.000 de euro. Pentru cei care nu stiu insa de ce este in stare supercarul, a carei versiune de productie va debuta luna viitoare la Geneva, trebuie sa reamintim performantele acestuia: 0-100 km/h in mai putin de 5 secunde si o viteza maxima de 270 km/h.

Toate aceste performante sunt imprimate de propulsorul V6 de 3.6 litri, transmisia DSG, sasiul din aluminiu si caroseria din fibra de carbon, care impreuna ajuta masina sa totalizeze o masa de doar 1100 de kg.

Comentarii (1)

  • aoleooooo
    sa dau 75jde mii pe cotetu asta?Stai ca o gaina in cotineata. Consola centrala (partea de jos) e orientata sa o foloseasca... cine?Pigmeii? Cred ca, de fapt, vor sa apesi pe butoane cu piciorele, dand spituri...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru