Continental va “transfera” fabrica din Nădab la Carei: cerere scăzută pentru sistemele de inducție

de Paul Cosma
Vineri, 21.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental anunță transferul activităților sale de la fabrica de sisteme de inducție din Nădab la locația de producție de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei. Transferul operațional se va face treptat și se va încheia la mijlocul anului 2022.

Volumele pentru sistemele de inducție a aerului și sistemele de răcire și încălzire scad constant din cauza tranziției industriei auto către vehiculele electrice, anunță oficialii Continental din România.

Astfel, compania spune că este nevoită să mute activitatea de la Nădab (Arad) în cadrul centrului de producție din Carei (Satu Mare). Pentru următorii ani, Continental vrea să consolideze activitatea fabricii din Carei ca locație principală a operațiunilor de cauciuc și asamblare, unde sunt fabricate furtunuri auto care ajută la reducerea emisiilor și susțin managementul soluțiilor termice pentru autovehicule.

Peste 300 de angajați ai fabricii din Nădab vor fi afectați de acest transfer al activităților. Lor li se va oferi opțiunea de relocare de la Nădab la Carei, în timp ce o parte mică a acestora va fi relocată la Timișoara.

Compania va oferi un pachet compensatoriu pentru restrângerea activității în conformitate cu reglementările legislative locale acelor angajați care nu vor dori să se transfere.

În locația din Nădab sunt realizate furtunuri curbate, drepte și convolute pentru inducția aerului.

Fabrica produce aproximativ 13 milioane de piese în fiecare an pentru autovehicule. În unitatea de producție din Carei sunt fabricate furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire, precum și furtunuri pentru inducția aerului. Aici sunt produse aproximativ 27 milioane de piese pe an pentru autoturisme și vehicule comerciale.

Via Continental

Comentarii (1)

  • Google Translate
    mai usor cu inductia aerului.
    Ne miram de calitatea unor comentarii.
    In acord cu articolele AM.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru