Controale ANPC la service-uri și dealeri auto: amenzi de 500.000 de lei pentru piese neconforme, lipsa autorizațiilor de funcționare și alte nereguli

de Paul Cosma
Joi, 25.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi de 500.000 de lei după 5 zile de controale la service-uri și dealeri auto din toată țara. ANPC a descoperit piese neconforme, lipsa autorizațiilor de funcționare și alte practici incorecte ce încalcă drepturile clienților.

În perioada 15-19 iunie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat controale la aproape 400 de operatori economici care activează în segmentul service-urilor auto, cât și în comercializarea sau promovarea de autoturisme şi piese auto în cadrul spaţiilor aferente showroom-urilor.

În urma controalelor, comisarii ANPC au aplicat 134 de avertismente și 123 de amenzi în valoare de 500.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor. Totodată, ANPC a oprit definitiv de la comercializarea mărfuri neconforme în valoare de 55.000 de lei.

Autoritatea a constatat o serie de abateri printre care: constrângerea clienților să accepte anumite condiții contractuale – aceștia să nu poată ridica mașina reparată în cazul neachitării integrale a facturilor de reparaţie aferente acesteia indiferent dacă aceste facturi sunt achitate de către consumator sau de către o firmă de asigurări care a acceptat devizul de reparaţie; prezenţa în contract a penalităţilor doar din partea consumatorilor, dar și lipsa totală sau parţială a autorizaţiilor de funcţionare.

Inspectorii au mai descoperit că firmele nu respectau timpul de remediere pentru defecțiunile acoperite de garanție sau că acestea comercializau produse “expirate” sau cu termen de valabilitate nespecificat.

Via Agerpres

Comentarii (4)

  • Edikkk
    În sfârşit !!

    BRAVO !
    9 2
  • iedikk
    de ce? las sa-i friga in special pe detinatorii de tigai premium ghermane care stau mai mult in servis dacat acasa
    3 5
  • 1000€
    Inspectorii au reușit să descopere ceea ce știa toată lumea că se întâmplă prin service-uri.
    Au aplicat amenzi modice de 1000 € (mărunțiș pentru orice service) și i-au lăsat să continue în aceeași manieră ca și până acum.

    Încă o acțiune de tip „praf în ochi” pentru poporul naiv.
    21 0
  • Mai adaugati la lista si lucrari fictive, doar pe hartie.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru